ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με συγκίνηση η εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η μπάντα», στο Ρωμαϊκό ωδείο Κω
Με συγκίνηση η εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η μπάντα», στο Ρωμαϊκό ωδείο Κω
(Φώτο : ekfrasi97.com)
20 Μάι
0
Σχόλια

Με συγκίνηση η εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η μπάντα», στο Ρωμαϊκό ωδείο Κω

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, που τιμάται στις 19 Μαΐου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω.

Έγινε προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη (Δημοσιογράφου της ΕΡΤ) με τίτλο , ” Η Μπάντα” ενώ η χορωδία των παιδιών του 2ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου (υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Αμπατζίδου Ιωάννας) μετέφερε εικόνες δραματοποιημένες από τον Ξεριζωμό .

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ποντίων Κω υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω.

Χ.Ναβροζίδης: Φόρος τιμής στους 353.000 γενοκτονημένους συγγενείς μας και ΜΝΗΜΗ. Γιατί η ΜΝΗΜΗ είναι ο σπόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ να μην ξαναζήσει κανένας λαός αυτό που έζησαν οι πρόγονοί μας.
Χαμένες Πατρίδες. Χαμένες Ελπίδες. Χαμένα Όνειρα. Χαμένοι Άνθρωποι. Θύματα της βαρβαρότητας, της μισαλλοδοξίας, του μισανθρωπισμού και του επεκτατισμού. Ιστορικά πάθη που ταυτίστηκαν με τον ανθρώπινο πόνο.
Πίσω απ’ όλα αυτά, μια μπάντα. Μια μπάντα που μπορεί για τους Ποντίους να ξυπνά μνήμες μα πάντοτε θα ταυτίζεται στη συνείδηση όλων, με την ελπίδα ο Ελληνισμός να μην γνωρίσει ξανά τέτοια δεινά.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ξενιτέα της Κω, σας ευχαριστώ βαθύτατα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.