ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Δήμος Σερρών και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ανάβουν την «Φλόγα της Μνήμης» για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού
Ο Δήμος Σερρών και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ανάβουν την «Φλόγα της Μνήμης» για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού
(Φωτο: ERTnews.gr)
18 Μάι
0
Σχόλια

Ο Δήμος Σερρών και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ανάβουν την «Φλόγα της Μνήμης» για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τιμά ο Δήμος Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) ανάβοντας τη «Φλόγα της Μνήμης», σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στις 20:00, με σημείο εκκίνησης το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ενώ θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία έως τον Ανδριάντα του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Η εκδήλωση μνήμης εντάσσεται στο πλαίσιο σχετικής επετειακής δράσης του «Δικτύου Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Το Δίκτυο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πόλεων και των τοπικών κοινοτήτων του ελληνισμού, στη δικτύωση και τον συντονισμό δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την κατεύθυνση της διεθνούς αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας, την προώθηση της λαογραφίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ποντίων και όλων των απογόνων Ελλήνων της καθ΄ημάς Ανατολής.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.