ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Εύξεινος Λέσχη Κοπανού παρουσίασε το εξαιρετικό δρώμενο με τίτλο «Του Πόντου η Ελπίδα» (βίντεο)
Η Εύξεινος Λέσχη Κοπανού παρουσίασε το εξαιρετικό δρώμενο με τίτλο «Του Πόντου η Ελπίδα» (βίντεο)
12 Μάι
0
Σχόλια

Η Εύξεινος Λέσχη Κοπανού παρουσίασε το εξαιρετικό δρώμενο με τίτλο «Του Πόντου η Ελπίδα» (βίντεο)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤ’», που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη κεντρική πλατεία του Κοπανού Ναούσης το βράδυ της Κυριακής 07 Μαΐου, η Ένδοξη Εύξεινος Λέσχη Κοπανού παρουσίασε, για πρώτη φορά, το εξαιρετικό δρώμενο με τίτλο «Του Πόντου η Ελπίδα».

«Ένας άνθρωπος, στην καταγωγή Πόντιος, ένα βράδυ, λίγο πριν κοιμηθεί, σκέφτεται. Σκέφτεται τις χιλιάδες χρόνων ιστορία της Ποντιακής του καταγωγής. Σκέφτεται τους προγόνους, όλους από αρχαιοτάτων χρόνων, μέχρι σήμερα. Σκέφτεται όλα όσα περάσανε, όλους όσους χάσαμε, όλα όσα χάσαμε… Και το μυαλό του είναι στην ΠΑΤΡΙΔΑ. Ενώ έχει κοιμηθεί, συνεχίζονται οι σκέψεις του, τώρα πλέον μέσα στον ύπνο του. Εκεί λοιπόν, ένα μικρό κοριτσάκι έρχεται και τον οδηγεί, ως ξεναγός, σε μια άλλη διάσταση, για να δει πόσο κρατά χρονικά ένα όνειρο. Αυτά που σκέφτεται, αυτά που θέλει. Αφήνει τον άνθρωπο να δει όλα όσα έχουν διαδραματιστεί στην ιστορία χιλιάδων χρόνων του Εύξεινου Πόντου. Βλέπουμε τον άνθρωπο να χαίρεται, να κλαίει, να λυγίζει, να πονά.. Βλέπουμε τον άνθρωπο μας να ΑΝΤΕΧΕΙ. Ύστερα ο Θεός επιτρέπει σε εμάς όλους, να πάρουμε το μήνυμα μέσα από τους πρωταγωνιστές μας. Το μήνυμα του αγώνα για την δικαίωση της ΜΝΗΜΗΣ, της συνέχειας της ζωής και της υποχρέωσής μας σαν Πόντιοι να κρατήσουμε ζωντανή την ΕΛΠΙΔΑ. Όταν συστηθεί το κοριτσάκι στον άνθρωπο, έχουμε καταλάβει όλη την ιστορία μας, μέσα σε λίγες μόνο λέξεις..»

Ενορχήστρωση: Θεόφιλος Πουταχίδης με το επιτελείο του
Αφήγηση – Παρουσίαση: Τάκης Βαμβακίδης
Συμμετοχή (κοριτσάκι): Χαρά Φωτιάδου
Γραμματική κειμένου: Χρήστος Ακριτίδης
Κείμενο: Βενιαμίν Κωστελίδης
Τόπος: Ένδοξη Εύξεινος Λέσχη Κοπανού

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.