ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στη «Γιορτή Γειτονιάς Καρατάσιου» συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Πολίχνης
Στη «Γιορτή Γειτονιάς Καρατάσιου» συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Πολίχνης
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πολίχνης)
12 Μάι
0
Σχόλια

Στη «Γιορτή Γειτονιάς Καρατάσιου» συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Πολίχνης

Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης συμμετείχε το Σάββατο 06 Μαΐου 2023 στην 1η «Γιορτή Γειτονιάς Καρατάσιου» που διοργανώθηκε από τη θεσμοθετημένη πλέον Πολεοδομική Επιτροπή Γειτονιάς Καρατάσιου.

Η Πολεοδομική Επιτροπή Γειτονιάς του Πάρκου Καρατάσιου αποτελείται από 18 συλλόγους και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο Πάρκο και έχει γνωμοδοτικό ρόλο για τα θέματα που το αφορούν. Αποτελεί θεματοφύλακα της δημόσιας χρήσης του χώρου, όπως αυτή καθορίστηκε με το εγκεκριμένο ΓΠΣ Πολίχνης και αποσκοπεί στην ενίσχυση της φωνής της τοπικής κοινωνίας και στη συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του Πάρκου.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πολίχνης)

Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης με τη δράση «μαθαίνω τις ρίζες μου», έφερε μικρούς και μεγάλους κοντά στην ποντιακή κουζίνα, βασικό στοιχείο του πολιτισμού των προγόνων μας. Η συνταγή είναι γνώστη και πετυχημένη… «Ωτία»! Οι επίδοξοι μικροί μάγειρες, μεταξύ 6 και 16 ετών, ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των κυριών του τμήματος γυναικών του συλλόγου, παρασκευάζοντας το ποντιακό γλυκό έδεσμα, το οποίο σκόρπισε τη μυρωδιά και τη γεύση του στο στρατόπεδο και μάλιστα έγινε ανάρπαστο!

Παιδιά του συλλόγου, περαστικοί και νέοι που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο των εκδηλώσεων, παρακολούθησαν τη διαδικασία παρασκευής των «ωτίων» με ενδιαφέρον, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα. Τα παιδιά διασκέδασαν στο έπακρο τη διαδικασία της παρασκευής από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης ευχαριστεί θερμά για ακόμη μια φορά τις κυρίες του Τμήματος Γυναικών για την πολύτιμη συνεργασία, τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση, καθώς και όλον τον κόσμο που βρέθηκε στο Στρατόπεδο, ώστε να στηρίξει την 1η Γιορτή Γειτονιάς Καρατάσιου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.