ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην πανήγυρη της Παναγίας Θεογεννήτριας συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
Στην πανήγυρη της Παναγίας Θεογεννήτριας συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)
11 Μάι
0
Σχόλια

Στην πανήγυρη της Παναγίας Θεογεννήτριας συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού

Στις 30 Απριλίου 2023, Κυριακή των Μυροφόρων, η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού συμμετείχε στην πανήγυρη της Ιεράς Γυναικείας Κοινοβιακής Μονής Θεογεννήτορος στον Αυλώνα (Παναγία Θεογεννήτρια) του δήμου Ωρωπού.

Η αποστολή αποτελούμενη από 50 άτομα, χορευτές, μέλη και φίλους της Ένωσης ξεκίνησε με πούλμαν το πρωί της Κυριακής από την Νίκαια και περίπου στις 10:30 έφτασε στο μοναστήρι όπου την ώρα εκείνη τελούνταν ακόμη η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Αγίας θαυματουργού εικόνας πέριξ του μοναστηριού, την οποία συνόδευσαν μέλη του χορευτικού μας τμήματος ενδεδυμένα με τις ποντιακές φορεσιές.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)

Μετά το πέρας της λιτανείας το χορευτικό τμήμα της Ένωσης παρουσίασε μερικούς παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς προς τιμήν των καλεσμένων, κληρικών και προσκυνητών, του μοναστηριού. Το χορευτικό συνόδευσαν σστη λύρα ο Παναγιώτης Κανονίδης και στο νταούλι ο Παύλος Σταματιάδης. Πριν την παρουσίαση των χορών ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, Θοδωρής Μακρίδης, ευχαρίστησε την ηγουμένη της Μονής, αδελφή Κεχαριτωμένη για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το οποίο είναι επίκαιρο, καθώς και στις προσπάθειες που κάνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, στην οποία είναι ενεργό μέλος και η Ένωση, για την ανάδειξη του συγκεκριμένου ζητήματος.

Μετά το τέλος της παρουσίασης των χορών η αποστολή επιβιβάστηκε στο πούλμαν και επέστρεψε στην έδρα της Ένωσης όπου μοιράστηκε σε όλους μοναστηριακό φαγητό που με αγάπη έφτιαξαν και προσέφεραν οι μοναχές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ένωση έχει άρρηκτους δεσμούς με το συγκεκριμένο μοναστήρι μιας και για πάνω από 10 χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς, τόσο στον εορτασμό του όσο και σε άλλες εορταστικές εκδηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.