ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Υποδοχή Τιμίας Κάρας της Αγίας Ελένης εκ Σινώπης του Πόντου στην Ηλιούπολη
Υποδοχή Τιμίας Κάρας της Αγίας Ελένης εκ Σινώπης του Πόντου στην Ηλιούπολη
(Φώτο:cityofilioupolis.gr)
07 Μάι
0
Σχόλια

Υποδοχή Τιμίας Κάρας της Αγίας Ελένης εκ Σινώπης του Πόντου στην Ηλιούπολη

Με κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, ο Ιερός Ναός Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως την Τιμία Κάρα της Αγίας Παρθενομάρτυρος Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου. Οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα της Αγίας Παρθενομάρτυρος Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου που θα βρίσκεται στον Ι.Ν. Αγίων Μεγαλομαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως, έως τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023.

Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βερενίκης κ Χρυσόστομος, στην πλατεία Καποδίστρια Ηλιουπόλεως.

Ακολούθως, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου πλειάδας Ιερέων.

Ο Πανοσ. Αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου, αναφέρθηκε στον Θεοφιλ. Επίσκοπο Βερενίκης κ. Χρυσόστομο που «έπιασε στα χέρια του την Κάρα της εκ Σινώπης του Πόντου Αγίας Παρθενομάρτυρος Ελένης» και την εισήγαγε στην πόλη συνοδευόμενος από τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Καρέα – Βύρωνα που πλαισίωσαν τιμητικά την Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου. Έπειτα, αφού ομίλησε για τον Πρωτοπρ. Χαράλαμπο Γεωργαντά που τιμά ευλαβικά την Αγία Παρθενομάρτυρα Ελένη εκ Σινώπης. Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο και τους Εφημερίους του Ι. Ν. Αγ. Μαρίνης Τούμπας, αλλά και τον Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Υποδοχής.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας για να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο και να συμμετάσχει στην Υποδοχή και στον Εσπερινό.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που θέλω» και υποψήφιος Δήμαρχος Γαβριήλ Αραμπατζής, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Πούλος , η αντιδήμαρχος Χριστίνα Σερέτη , η πρόεδρος της Πολιτιστικής και Πνευματικής Εστίας Ρένα Σωφρονά κ.ά.

 

Πηγή : cityofilioupolis.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.