Στον διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός και Όνειρα, Παρόν, Μέλλον 2022-2023» συμμετέχει το 1ο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης
(Φώτο : focustonevro.gr)
06 Μάι
0
Σχόλια

Στον διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός και Όνειρα, Παρόν, Μέλλον 2022-2023» συμμετέχει το 1ο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Στον 7ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα  «Ποντιακός Ελληνισμός και όνειρα, παρόν, Μέλλον 2022-2023» με το τραγούδι «Μαύρη Θάλασσα,» σε στοίχους Χρ. Αντωνιάδη, συμμετέχει ο Όμιλος μουσικής του 1ου Πειραματικού σχολείου Αλεξανδρούπολης.

«Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό προέκυψε μετά την επίσκεψη μαθήτριας μας στην Σαμψούντα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus απ΄ όπου επέστρεψε κατενθουσιασμένη ,»  σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Καραγιάννη Μαρία  Μουσικός του Ομίλου του 1ου πειραματικού Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας πως  «στόχος του πρότζεκτ με το οποίο συμμετέχουμε στον διαγωνισμό είναι  τα παιδιά να  διδαχθούν για τον Πόντο, την ποντιακή μουσική, και την  ποντιακή διάλεκτο, και να έρθουν σε επαφή με έναν από τους πιο περήφανους τόπους του ελληνισμού και την παράδοσή του».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

 

Πηγή : focustonevro.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.