ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Νέα ακραία πρόκληση Ερντογάν: «Στην Κερασούντα κατατροπώσαμε τις συμμορίες των Ποντίων»
Νέα ακραία πρόκληση Ερντογάν: «Στην Κερασούντα κατατροπώσαμε τις συμμορίες των Ποντίων»
(Φωτ.: protothema.gr)
05 Μάι
0
Σχόλια

Νέα ακραία πρόκληση Ερντογάν: «Στην Κερασούντα κατατροπώσαμε τις συμμορίες των Ποντίων»

Σε νέα πρόκληση κατά του Ποντιακού Ελληνισμού προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν σε προεκλογική του ομιλία στην Κερασούντα. «Αυτά τα πάτρια εδάφη είχαν κατατροπώσει τις συμμορίες των Ποντίων. Έτσι πιστεύω πως και σήμερα η Κερασούντα θα κάνει κόλαση την πατρίδα για τους κλακαδόρους του όρους Καντίλ (Κούρδους) και τους Γκιουλενιστές» ανέφερε ο Ερντογάν.

Το κρεμμύδι και οι πατάτες στο επίκεντρο των εκλογών στην Τουρκία

Μετά το διαφημιστικό σποτ του Κιλιστάνρογλου με το κρεμμύδι στο χέρι, χθες Ερντογάν σε ομιλία του κάλεσε τον τουρκικό λαό να μην θυσιάσει τον πρόεδρο του για λίγες πατάτες και κρεμμύδια.

«Εγώ ξέρω πως εσείς δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας για λίγα κρεμμύδια και πατάτες» δήλωσε από την Κερασούντα ο Τούρκος πρόεδρος.

Με την αναφορά αυτή ο Ερντογάν θέλησε να τοποθετηθεί για καυτά θέματα της καθημερινότητας που προκαλεί η οικονομική κρίση στην Τουρκία και είναι ενδεικτικό ότι τα ζητήματα αυτά έχουν γίνει κύριο μέρος της προεγκλογικής ατζέντας. Με το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα της Τουρκίας, με τις 200 λίρες, δεν μπορείς να αγοράσεις μισό κιλό κιμά, σχολίασε ο ανταποκριτής στο ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης. Αντιστοιχεί σε 9 ευρώ.

Οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 14 Μαΐου. Στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ανάμεσα στον Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του, και τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Μουχαρέμ Ιντζέ και Σινάν Ογκάν.

Εξάλλου 24 πολιτικά κόμματα και 151 ανεξάρτητοι υποψήφιοι διεκδικούν έδρες στο 600μελές τουρκικό κοινοβούλιο.

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.