ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδήλωση αφιερωμένη στην Γενοκτονία διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας - Θα γίνει και μετονομασία της οδού «Ρωσοπροσφύγων» σε «19ης Μαΐου»
Εκδήλωση αφιερωμένη στην Γενοκτονία διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας – Θα γίνει και μετονομασία της οδού «Ρωσοπροσφύγων» σε «19ης Μαΐου»
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)
05 Μάι
0
Σχόλια

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Γενοκτονία διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας – Θα γίνει και μετονομασία της οδού «Ρωσοπροσφύγων» σε «19ης Μαΐου»

Η Εύξεινος Λέσχης Βέροιας, σε συνεργασία με το 1ο Γενικό Λύκειο Βεροίας, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα τη μετονομασία της οδού Ρωσοπροσφύγων σε οδό 19ης Μαΐου( ο κεντρικός δρόμος συνοικισμού Πανοράματος Βεροίας) και ενημέρωση των παρευρισκομένων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, το Σάββατο 06 Μαΐου 2023, στις 19:00, στον προαύλιο χώρο του 1ου ΓΕΛ. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Παναγιωτίδη Γεώργιο.

Θα ακολουθήσει το τραγούδι «Πάρθεν η Ρωμανία» και τελειώνοντας το τραγούδι, οι πυρριχιστές της Λέσχης θα χορέψουν τον πυρρίχιο χορό (Σέρα).

Θα ακολουθήσουν μαρτυρίες ποντίων 1ης και 2ης γενιάς με απαγγελία από μαθητές του 1ου ΓΕΛ, ενώ ταυτόχρονα άλλα παιδιά του Λυκείου θα αφήνουν αναμμένα φαναράκια σε συγκεκριμένα σημεία σχηματίζοντας τον αριθμό 353.000 (θύματα Γενοκτονίας) και ένας μαθητής – ζωγράφος του Λυκείου θα ετοιμάζει σχετική ζωγραφιά με θέμα την πορεία Γενοκτονίας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.