Όλα έτοιμα για το πολιτιστικό διήμερο της «Τραπεζούντας» Φυλής
04 Μάι
0
Σχόλια

Όλα έτοιμα για το πολιτιστικό διήμερο της «Τραπεζούντας» Φυλής

Οι μέρες έφτασαν και πλέον όλα είναι έτοιμα για το πολιτιστικό διήμερο του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», το οποίο θα διεξαχθεί στις 05 και 06 Μαΐου 2023, στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου.

Πρόκειται για ένα διήμερο γεμάτο ποντιακή παράδοση και το οποίο πραγματοποιείται προς τιμή του Αγίου Γεωργίου (6 Μαΐου εορτάζει η μνήμη του Αγίου με το πάτριο ημερολόγιο).

Είναι ένα πανηγύρι που, πλέον, έχει γίνει θεσμός και συγκεντρώνει πολύ κόσμο, ο οποίος διασκεδάζει υπό τους ήχους της ποντιακής μουσικής.

Την Παρασκευή 05 Μαΐου, μετά την περιφορά της εικόνας του Αγίου και πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος, το μικρό, αλλά και το τμήμα παραστάσεων του Συλλόγου θα παρουσιάσουν χορούς του Πόντου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Παρασκευή 05 Μαΐου:

Στις 18:30 θα γίνει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 19:30 η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.

Στις 20:30 θα ξεκινήσουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με τα δύο χορευτικά τμήματα της «Τραπεζούντας» Φυλής (παιδικό και ενήλικο) και θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Στην συνέχεια θα γίνουν χαιρετισμοί από τους επισήμους και εν συνεχεία
θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με τους: Γαβρίλο Σιδηροπούλο στο τραγούδι, Χάρη Αθανασιάδη στη λύρα, Μίλτο Κυριλλίδη στο τραγούδι και τη λύρα, Στέλιο Χατζησαββίδη στα πλήκτρα και Γιάννη Αντωνιάδη στα τύμπανα.

Σάββατο 06 Μαΐου:

Το πρωί, στις 7:00, θα γίνει Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στις 18:30 θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και στις 20:30 θα γίνει έναρξη των εκδηλώσεων με τους Μπάμπη Ιορδανίδη στο τραγούδι, Γιώργο Μωϋσιαδη στη λύρα, Μίλτο Κυριλλίδη στο τραγούδι και τη λύρα, Γιώργο Αβραμίδη στα τύμπανα, Δημήτρη Μιχαηλίδη στα πλήκτρα και Κυριάκο Παρχαρίδη στο νταούλι.

 

Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.