ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έρχεται το Πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στην «Τραπεζούντα» Φυλής — Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr
Έρχεται το Πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στην «Τραπεζούντα» Φυλής — Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr
28 Απρ
0
Σχόλια

Έρχεται το Πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στην «Τραπεζούντα» Φυλής — Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr

Το καθιερωμένο πολιτιστικό διήμερο του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», που γίνεται στο πλαίσιο της γιορτής του Αγίου Γεωργίου (με το παλαιό ημερολόγιο), μπροστά από την Πολιτιστική Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού «Η Τραπεζούντα», θα πραγματοποιηθεί, όπως είθισται, στις 05 και 06 Μαΐου.

Για άλλη μια χρονιά αναμένεται ο προαύλιος χώρος του Συλλόγου να γεμίσει από μέλη και φίλους του, που θα διασκεδάσουν υπο τους ήχους της ποντιακής μουσικής.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 05 Μαΐου:

Στις 18:30 θα γίνει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 19:30 η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.

Στις 20:30 θα ξεκινήσουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με τα δύο χορευτικά τμήματα της «Τραπεζούντας» Φυλής (παιδικό και ενήλικο) και θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Στην συνέχεια θα γίνουν χαιρετισμοί από τους επισήμους και εν συνεχεία
θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με τους: Γαβρίλο Σιδηροπούλο στο τραγούδι, Χάρη Αθανασιάδη στη λύρα, Μίλτο Κυριλλίδη στο τραγούδι και τη λύρα, Στέλιο Χατζησαββίδη στα πλήκτρα και Γιάννη Αντωνιάδη στα τύμπανα.

Σάββατο 06 Μαΐου:

Το πρωί, στις 7:00, θα γίνει Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στις 18:30 θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και στις 20:30 θα γίνει έναρξη των εκδηλώσεων με τους Μπάμπη Ιορδανίδη στο τραγούδι, Γιώργο Μωϋσιαδη στη λύρα, Μίλτο Κυριλλίδη στο τραγούδι και τη λύρα, Γιώργο Αβραμίδη στα τύμπανα, Δημήτρη Μιχαηλίδη στα πλήκτρα και Κυριάκο Παρχαρίδη στο νταούλι.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.