ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, συμμετείχε στα Αγιωργίτικα 2023 (βίντεο)
Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, συμμετείχε στα Αγιωργίτικα 2023 (βίντεο)
24 Απρ
0
Σχόλια

Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, συμμετείχε στα Αγιωργίτικα 2023 (βίντεο)

Στο κάλεσμα για συμμετοχή στα «Αγιωργίτικα», που επέστρεψαν μετά από τρία χρόνια απουσίας (λόγω Covid-19), που απεύθυνε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγ. Γεωργίου της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ανταποκρίθηκε ο Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών συμμετέχοντας στη λιτανεία και περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου με τη συνοδεία αθλητικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων αλλά και της φιλαρμονικής του δήμου, εν όψει της εορτής του Ι.Μ.Ν Αγίου Γεωργίου Νεάπολης.

Η μεγάλη θρησκευτική γιορτή της δημοτικής ενότητας της Νεάπολης αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς για τους πιστούς και τους δημότες οι οποίοι μέσα από τις ακολουθίες αλλά και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τιμούν τον Άγιο στον οποίο είναι αφιερωμένος ο μητροπολιτικός ναός που χτίστηκε – στην αρχική του μορφή – στα τέλη της δεκαετίας του 1920 από πρόσφυγες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο εορτασμός του Πολιούχου της Νεάπολης, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εκτός από το λατρευτικό κομμάτι περιλαμβάνει εκδηλώσεις στις οποίες λαμβάνουν μέρος πολιτιστικά σχήματα και σύλλογοι της περιοχής.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.