ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τον ποντιακό παλμό έδωσε η «Τραπεζούντα» Φυλής στο «Spartan's Night III»
Τον ποντιακό παλμό έδωσε η «Τραπεζούντα» Φυλής στο «Spartan’s Night III»
24 Απρ
0
Σχόλια

Τον ποντιακό παλμό έδωσε η «Τραπεζούντα» Φυλής στο «Spartan’s Night III»

Λύρα, νταούλι, πασλούκ και παραδοσιακές φορεσιές του Πόντου έδωσαν άλλον παλμό στο «Spartan’s Night III», που διεξήχθη το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, στο κλειστό γήπεδο της Ζωφριάς.

Μέλη του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στην ελληνική διοργάνωση kick boxing, προβάλλοντας με έναν τρόπο την ποντιακή παράδοση.

Συγκεκριμένα, δύο χορευτές του Συλλόγου, ένας με την παραδοσιακή ανδρική φορεσιά και μια με την παραδοσιακή γυναικεία, συνόδευσαν τους αθλητές της main card της διοργάνωσης, κρατώντας την ελληνική και την ολλανδική σημαία αντίστοιχα, καθώς η main card του event αποτελούνταν από μάχες μεταξύ Ελλήνων και Ολλανδών αθλητών.

Επιπλέον, δύο εκ των μουσικών του Συλλόγου, ο Παναγιώτης Κουλαξουζίδης στη λύρα και ο Φίλιππος Παρχαρίδης στο νταούλι, συνόδευσαν τον Πόντιο αθλητή, Αλέξανδρο Λαζαρίδη, στην είσοδό του στο ρινγκ προκειμένου να αγωνιστεί κόντρα στον Ολλανδό αντίπαλό του. Να σημειωθεί πως ο Πόντιος αθλητής έκανε την είσοδο του φορώντας πασλούκ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.