ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι «Ακρίτες» Σταυρούπολης βοήθησαν φοιτήτρια στην πτυχιακή της σχετικά με τον Πόντο
Οι «Ακρίτες» Σταυρούπολης βοήθησαν φοιτήτρια στην πτυχιακή της σχετικά με τον Πόντο
(Φωτο: Σύλλογος Ποντιων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)
13 Απρ
0
Σχόλια

Οι «Ακρίτες» Σταυρούπολης βοήθησαν φοιτήτρια στην πτυχιακή της σχετικά με τον Πόντο

Μια ιδιαίτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 στο Κτήριο Α του Συλλόγου Ποντιων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», που βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.

Η Σερραία Ειρήνη Αγουρζενίδου με ρίζες από τον Πόντο, που σπουδάζει κοινωνιολογία στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας, πριν λίγες μέρες ήρθε σε επικοινωνία με το Σύλλογο και ζήτησε τη βοήθεια, ώστε να κάνει μια σχετική έρευνα που αφορά στην πτυχιακή της με θέμα : «H διατήρηση της Ποντιακής πολιτιστικής ταυτότητας μέσω της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς(χορός και μουσική), στη διασπορά».

Η συνάντηση-συζήτηση από μικρή ομάδα μελών του Συλλόγου, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα, ήταν βασισμένη στις ερωτήσεις της Ειρήνης. Η αγάπη της νεαρής σπουδάστριας για τις ρίζες της, που φώτιζε τα μάτια της, εξέπληξε ευχάριστα τα μέλητουΣυλλόγου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε την πτυχιακή της αναρτημένη στο site του πανεπιστημίου της ώστε να καμαρώσουμε και εμείς μαζί της!

Καλή επιτυχία Ειρήνη, να είσαι σίγουρη ότι έβαλες, με τον τρόπο σου, ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια διάδοσης της ιστορικής αλήθειας των προγόνων μας… συνεχίζουμε και εμείς μαζί σου!!!».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.