ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με πολύ κέφι και χορό ο ετήσιος χορός των «Αργοναυτών» Κιλκίς
Με πολύ κέφι και χορό ο ετήσιος χορός των «Αργοναυτών» Κιλκίς
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
06 Απρ
0
Σχόλια

Με πολύ κέφι και χορό ο ετήσιος χορός των «Αργοναυτών» Κιλκίς

Το Σάββατο 01 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε, στο κοσμικό κέντρο «ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ», με μεγάλη επιτυχία, ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες». Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ένθερμη και η προσέλευσή του τεράστια, δίνοντας μεγάλη χαρά στο ΔΣ της Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς εμφανίστηκαν επί σκηνής τα παιδικά-εφηβικά χορευτικά τμήματα, τα οποία παρουσίασαν ένα πρόγραμμα χορών από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου, κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα του κοινού.

(Φωτο: Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Να σημειωθεί πως μέρος της παράστασης με τη λύρα και το νταούλι τους αντίστοιχα έπαιξαν οι Γιάννης Αμανατίδης, χορευτή των τμημάτων και ο Πασχάλης Τσιμπουσλής, μαθητής του τμήματος νταουλιού της Ένωσης.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Χοροδιδάσκαλος των παιδικών-εφηβικών χορευτικών τμημάτων, είναι Δήμητρα Αρσενικού.

Επιπλέον, ένα αξιοσημείωτο κομμάτι της βραδιάς ήταν η στιγμή της βράβευσης δύο σπουδαίων ανθρώπων.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Συγκεκριμένα, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων τιμήθηκαν με βραβείο «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ» η λαογράφος και ενεργό μέλος των Αργοναυτών, Ελένη (Λένα) Σαββίδου για τη συνεχή παρουσία και την ανεκτίμητη προσφορά της στο Έργο της Ένωσής και ο Κιλκισιώτης παραδοσιακός μουσικός, Σαμουήλ (Σάμος) Ασλιχανίδης, για την επάξια εκπροσώπηση της μουσικής παράδοσης του Καρς και του καρσλίδικου κλαρίνου από το 1980 μέχρι σήμερα. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Σάμος Ασλιχανίδης ερμήνευσε για τους παρευρισκόμενους έναν καρσλίδικο σκοπό Τας, μαζί με τον γιο του, Φίλιππο Ασλιχανίδη στο νταούλι.

Το γλέντι που ακολούθησε πλαισίωσαν: ο Δημήτρης Δαμιανίδης και ο Πάνος Ηλιάδης στο τραγούδι και τη λύρα, ο Θεόφιλος Αγγελίδης στη λύρα, ο Μπάμπης Κιτσονίδης και ο Μελέτης Λαζαρίδης στο νταούλι, ο Λάζαρος Κεφαλίδης στο τραγούδι, ο Ευρισθένης Ασλιχανίδης στο κλαρίνο και ο Γιάννης Καμπάς στο αγγείο, το γαβάλ και τον ζουρνά.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που έδωσαν το παρών ήταν οι: Πολιτιστικός Σύλλογος Σ. Σταθμού Κατερίνης, Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού «ΕΚΝΕΥΣΙΣ», Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων N. Σερρών «Οι Ακρίτες», Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Οι Μωμόγεροι» Αγ. Μάρκου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς «το Λαβάς», Πολιτιστικός Προοδευτικός Σύλλογος Γερακαριού Ν. Κιλκίς, Σύλλογος Ποντίων Χέρσου, Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου, Πολιτιστικός σύλλογος Κάτω Ποταμιάς Κιλκίς, Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, Θρακική Εστία Κιλκίς και Σύλλογος Κρητών Ν. Κιλκίς «Το Αρκάδι».

Τέλος, οι εκπρόσωποι της πολιτείας που έδωσαν το παρών ήταν: ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς, οι βουλευτές Κιλκίς, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και Γεώργιος Φραγγίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Κιλκίς, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο αντιδήμαρχος Ορεινής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης και οι πολιτευόμενοι: Κώστας Κιλτίδης, Καλλισθένη Πάκα-Κυμπαρίδου, Πέτρος Παππάς, Νίκος Σαχπεκίδης και Kυριακή Τομπουλίδου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.