Την παιδική θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» παρακολούθησαν τα χάταλα του «Μιθριδάτη» Λαυρίου
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης»)
30 Μαρ
0
Σχόλια

Την παιδική θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» παρακολούθησαν τα χάταλα του «Μιθριδάτη» Λαυρίου

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, τα χάταλα του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν την παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη, «Παραμύθι χωρίς όνομα», στο θέατρο Κιβωτός.

Η παράσταση που ανέβηκε από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη είναι από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, «Παραμύθι χωρίς όνομα»

Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Είναι ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, μια που μιλάει για τις αξίες: της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.

Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει.

Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.