ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» τίμησαν τους Ήρωες της Επανάστασης στο πρόσωπο του Εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου
Η Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» τίμησαν τους Ήρωες της Επανάστασης στο πρόσωπο του Εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας -  Νέας Χαλκηδόνας «Αργοναύτες»)
28 Μαρ
0
Σχόλια

Η Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» τίμησαν τους Ήρωες της Επανάστασης στο πρόσωπο του Εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου

Η Ένωση Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας –  Νέας Χαλκηδόνας «Αργοναύτες» αποφάσισε να τιμήσει, φέτος, τους Ήρωες και Αγωνιστές της Επανάστασης στο πρόσωπο του Εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου, καταθέτοντας στεφάνι στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Διάκος», όπου υπάρχει ο ανδριάντας του ήρωά μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Εγώ Γραικός εγεννήθηκα, Γραικός θε να αποθάνω!»

Στις 24 Απριλίου του 1821 ο διάκος Αθανάσιος, αφού τον συνέλαβαν πέντε Τσάμηδες και μεταφέρθηκε στη Λαμία μπροστά στον Ομέρ Βρυώνη, βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Η Ένωση Ποντίων Αργοναύτες, μέσα στο εθνικό πένθος των συμπατριωτών μας που χάθηκαν βιαίως στο έγκλημα στα Τέμπη, αποφάσισε να τιμήσει, φέτος, τους Ήρωες και Αγωνιστές της Επανάστασης στο πρόσωπο του Εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου.

Στη Ν. Φιλαδέλφεια, από τον Ιανουάριο του 1973, υπάρχει το Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Διάκος» (όπου η σημερινή Δημοτική Αρχή φρόντισε ν’ αφαιρέσει το όνομα του μαρτυρικώς πεσόντος Εθνικού μας Ήρωα -ποιος ξέρεις αργότερα και τον ανδριάντα). Μιας βιβλιοθήκης της οποίας το έργο είναι ποιοτικό και ανοδικό, και ειδικά το παιδικό της τμήμα. Κάτι που, επίσης, η δημοτική αρχή ξεχνά σκοπίμως ν’ αναφέρει.

Η Επανάσταση ξεκινά μέσα από την γνώση. Το διάβασμα. Τα βιβλία. Το Έθνος συνεχίζει να υπάρχει διατηρώντας την Ιστορία του και την Κληρονομιά του. Μέσω του διαβάσματος και της εξιστόρησης μεταλαμπαδεύουμε την άσβεστη φλόγα της συνέχειας μας.

Η κάθε Επανάσταση μικρή ή μεγάλη ξεκινά από εκεί, ακόμη και η ατομική. Από το βιβλίο.

Με αυτό τον τρόπο, καταθέτοντας το στεφάνι σ’ αυτό το σημείο, στην βιβλιοθήκη του Δήμου μας, θέλουμε να τιμήσουμε και εκείνους που χάθηκαν αδόξως και αδίκως (αλλά και εκείνων που χάνονται καθημερινά και μεμονωμένα λόγω εγκληματικών κρατικών αμελειών), και ιδιαιτέρως εκείνα τα παιδιά και τους νέους φοιτητές που δίψαγαν για γνώση και ζωή, για διάβασμα.

Γιατί άλλο το Κράτος και άλλο το Έθνος.

Αθάνατοι!».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.