ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτίριο Τουρπάλη όπου θα στεγαστεί η συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως
Ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτίριο Τουρπάλη όπου θα στεγαστεί η συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»)
27 Μαρ
0
Σχόλια

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτίριο Τουρπάλη όπου θα στεγαστεί η συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως

Η έναρξη των εργασιών στο διατηρητέο Κτίριο Τουρπάλη, για τη στέγαση της συλλογής της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», είναι γεγονός.

Μία μικρή ομάδα εθελοντών εκκίνησε την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 τις εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο κτίριο και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απομάκρυνση υλικών, την διαμόρφωση των χώρων, την αποκατάσταση του κτιρίου, την θωράκιση του χώρου, τις εργασίες τεχνικής φύσεως, αλλά και γενικότερα όσα προβλέπονται από τις σχετικές μελέτες που είτε έχουν εκπονηθεί είτε πρόκειται να εκπονηθούν.

Υπενθυμίζεται πως το κτίριο Τουρπάλη πρόκειται να στεγάσει την πολύτιμη συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, τα εργαστήρια συντήρησης, αποκατάστασης και ψηφιοποίησης της, το κέντρο μελετών, το μουσείο της συλλογής, κ.α. αποτελώντας ένα κεντρικό κύτταρο πνεύματος, πολιτισμούς και ιστορίας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.