ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Επιτυχημένο το σεμινάριο «Ο Κεμανές του Πόντου» από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας
Επιτυχημένο το σεμινάριο «Ο Κεμανές του Πόντου» από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας)
24 Μαρ
0
Σχόλια

Επιτυχημένο το σεμινάριο «Ο Κεμανές του Πόντου» από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Η Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας διοργάνωσε τη Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, σεμινάριο – παρουσίαση, με τίτλο, «Ο Κεμανές του Πόντου», με εισηγητή τον εξαίρετο μουσικό, Γιώργο Πουλαντσακλή.

Το σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ένωσης, ξεκίνησε με την οργανολογία του κεμανέ, μια παρουσίαση γύρω από τα διάφορα είδη του οργάνου και μια χαρτογράφηση για τις περιοχές που συναντάται, ειδικότερα για εκείνες που έζησαν ή μετοίκησαν Πόντιοι.

Συμμετείχαν οι μουσικοί:
Γιώργος Πουλαντσακλής, κεμανέ
Γιάννης Μιχαηλίδης, τραγούδι
Τάσος Σερεμέτης, ούτι
Γιώργος Σαρσαρίδης, νταούλι

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας)

Να αναφέρουμε πως ο Γιώργος Πουλαντσακλής είναι από τους λίγους που έχουν εντρυφήσει στο ρεπερτόριο του ιδιαίτερου αυτού οργάνου στις περιοχές που έζησαν ή μετοίκησαν Πόντιοι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση, μεταξύ άλλων, ευχαριστεί τον Γιώργο Πουλαντσακλή, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Γιώργο, ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανες, γιατί η εισήγησή σου μας βοήθησε να αποκρυπτογραφήσουμε το μουσικό θησαυρό κάποιων πατρίδων που ανήκουν στον αθέατο Πόντο.

Ευχαριστούμε, επίσης, τους μουσικούς που πλαισίωσαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Οι δράσεις μας δε σταματούν εδώ! Συνεχίζουμε δυναμικά…».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.