ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
23 Μαρ
0
Σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εξ αναβολής ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στο οικογενειακό κέντρο «ΠΙΕΡΙΔΑ PALACE».

Μέλη και φίλοι του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να διασκεδάσουν, τιμώντας με την παρουσία τους την καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους Γιώργο Ζαπουνίδη και Γιώργο Φιρινίδη στη λύρα και στο τραγούδι, ενώ τους συνόδεψαν στο νταούλι ο Φάνης Μεγαλόπουλος και στο αρμόνιο ο Ηλίας Ρακόπουλος.

Επίσης, σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσία των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, όπου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου, εισπράτωντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων και κλέβοντας τις εντυπώσεις.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Το πρόγραμμα των χορών παρουσίασε η χοροδιδάσκαλος της Ένωσης, Έφη Τουμπουλίδου.

Επιπλέον, στα πλαίσια του ετήσιου χορού, τιμήθηκε, για την πολύτιμη συμβολή του στην ανάδειξη και προβολή της Ποντιακής παραδοσιακής μας μουσικής, ο Γιάννης Τσανασίδης.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος, Κώστας Παπουτσίδης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Γιάννη Τσανασίδη για την σημαντική του προσφορά στην Ποντιακή παραδοσιακή μουσική αναφέροντας χαρακτηριστικά «Είναι πάρα πολύ σημαντικό νέα παιδιά μέσα από την επιστημονική τους κατάρτιση να αναδεικνύουν με σεβασμό και γνώση την παράδοσή μας. Εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση να τιμούμε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες αναγνωρίζοντας αφενός το πολύτιμο έργο που επιτελείτε και αφετέρου να παροτρύνουμε να υπάρξουν και άλλοι μιμητές».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, επίσης,  βράβευσε τους μαθητές της Ένωσης που πέτυχαν την είσοδο τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα για τα έτη 2020, 2021 και 2022.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Το παραδοσιακό γεμάτο κέφι γλέντι κορυφώθηκε με τον μοναδικό ερμηνευτή του ποντιακού τραγουδιού, Γιώργο Ιωαννίδη και την γλυκόλαλη λύρα του Γιάννη Τσανασίδη, ενώ ο αρχέγονος ήχος του Αγγείου και του Γαβάλ πλημύρισε τον χώρο με τον πολλά υποσχόμενο Γιάννη Καμπά και με το νταούλι του Σίμου Συμεωνίδη να δίνει τον ρυθμό στους θαμώνες.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Βουλευτές του νομού, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Σάββας Χιονίδης οι εκπρόσωποι βουλευτών της Μπέτυς Σκούφα και Φώντα Μπαραλιάκου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης, ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Συμεωνίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, Νίκος Κατανάς, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και υποψήφιοι βουλευτές του Νομού.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Κατερίνης και του Νομού.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.