ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε η Π.Ο.Ε. για τον θάνατο της Άρτεμις Ξανθοπούλου - Κυριακού
Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε η Π.Ο.Ε. για τον θάνατο της Άρτεμις Ξανθοπούλου – Κυριακού
(Φωτο: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
14 Μαρ
0
Σχόλια

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε η Π.Ο.Ε. για τον θάνατο της Άρτεμις Ξανθοπούλου – Κυριακού

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για τον αδόκητο χαμό της ομότιμης καθηγήτριας Νεοελληνικής Ιστορίας της φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Άρτεμις Ξανθοπούλου – Κυριακού.

Η Άρτεμις Ξανθοπούλου – Κυριακού διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ιστορίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Με το διδακτικό, συγγραφικό της έργο και το απαράμιλλο ήθος της διέγραψε λαμπρή καριέρα στην προώθηση της νεοελληνικής ιστορίας, με σπουδαία συμβολή στην ανάδειξη και προώθηση της ιστορίας του παρευξείνιου ελληνισμού.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Παμποντιακής Ομοσπονδιας Ελλάδος:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό της Ομότιμης Καθηγήτριας Νεοελληνικής Ιστορίας της φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Άρτεμις Ξανθοπούλου Κυριακού.

Η Άρτεμις Ξανθοπούλου – Κυριακού διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ιστορίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Με το διδακτικό, συγγραφικό της έργο και το απαράμιλλο ήθος της διέγραψε λαμπρή καριέρα στην προώθηση της νεοελληνικής ιστορίας με σπουδαία συμβολή στην ανάδειξη και προώθηση της ιστορίας του παρευξείνιου ελληνισμού.

Συνεργάστηκε με επιστημονικούς φορείς με αντικείμενο τον προσφυγικό ελληνισμό όπως το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς, την έδρα Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών του Α.Π.Θ.

Την ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερε, την αποχαιρετούμε με σεβασμό και υποκλινόμαστε στη μνήμη της. Ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσας.

Για το διοικητικό συμβούλιο,

ο πρόεδρος, Βαρυθυμιάδης Γεώργιος,

η γενική γραμματέας, Σωτηριάδου Αθηνά».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.