ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πόντος και Κρήτη τίμησαν την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων σε εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο της Κω
Πόντος και Κρήτη τίμησαν την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων σε εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο της Κω
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας»)
13 Μαρ
0
Σχόλια

Πόντος και Κρήτη τίμησαν την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων σε εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο της Κω

Στο γεμάτο κλειστό γυμναστήριο Κω τιμήθηκε η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, με τη συνεργασία του Συλλόγου Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας» και του Συλλόγου Κρητών Κω «Ο Τάλως», με την υποστήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Δήμου Κω, τη Δευτέρα 06 Μαρτίου 2023.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Πόντος και Κρήτη τιμούν την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων».

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας»)

Οι πρόεδοι και των δύο συλλόγων τόνισαν ότι Κρητικοί και Πόντιοι έμαθαν να τιμούν στις πατρίδες τους και το θάνατο με χορό και δεδομένου του πλήθους των φιλοξενούμενων που έφτασαν στο νησί για τη συγκεκριμένα εκδήλωση, πάρθηκε η απόφαση η προγραμματισμένη εκδηλώση προς τιμήν της επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων, να πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ τα έσοδα από τις χοροεσπερίδες των συλλόγων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς είς μνήμην των θυμάτων των Τεμπών, προς ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης!

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Σύλλογοι Κρητών και Ποντίων και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος η Ένωση Ποντίων Πολίχνης, οι Βρακοφόροι Μακεδονίας και η Ένωση Κρητών Αιγάλεω.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.