ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς
Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς
09 Μαρ
0
Σχόλια

Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Την Τρίτη στις 07 Μαρτίου 2023 ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, Θοδωρής Μακρίδης, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπό την προεδρία του, ποντιακής καταγωγής, βουλευτή Ν.Δ. Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν, από το εξωτερικό: ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, Κώστας Τσιλφίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, Νικόλαος Μακρίδης και ο Πρόεδρος του Θρακικού Συλλόγου Μονάχου «Ο Δημόκριτος», Ηλίας Νταλακίδης.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των προσφυγικών συλλόγων του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης.

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού,  Θοδωρής Μακρίδης, όπου, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο, αναφέρθηκε στην ίδρυση της Ένωσης και την κατασκευή του κτηρίου του συλλόγου, γνωστό και ως “Ποντιακή Στέγη”. Στη συνέχεια έκανε δύο προτάσεις προς την επιτροπή και τέλος, έκλεισε με το τρέχον και φλέγον θέμα της ρύθμισης των δανείων των νεοπροσφύγων ομογενών μας από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.