ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δελτίο τύπου σχετικά με την απέλαση του Απόστολου Ασλανίδη από την Τουρκία εξέδωσε το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»
Δελτίο τύπου σχετικά με την απέλαση του Απόστολου Ασλανίδη από την Τουρκία εξέδωσε το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»
08 Μαρ
0
Σχόλια

Δελτίο τύπου σχετικά με την απέλαση του Απόστολου Ασλανίδη από την Τουρκία εξέδωσε το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

Το ΔΣ του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με την απόφαση των τουρκικών αρχών να απελάσουν τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών, Απόστολου Ασλανίδη.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

«Θέμα: «Η Τουρκία των απελάσεων συνεχίζει παρά το κλίμα των σεισμών τις απελάσεις σε Έλληνες που ταξιδεύουν στον Πόντο».

Το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης καταγγέλει την νέα ωμή και κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενός ακόμα Έλληνα πολίτη με καταγωγή από την Τραπεζούντα, του Αποστόλου Ασλανίδη, προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών, ο οποίος απελάθηκε ως πρόσωπο ανεπιθύμητο στα σύνορα Ελλάδος- Τουρκίας στα Ύψαλα την 7η Μαρτίου 2023 όταν με φίλο του οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου προσπάθησε να εισέλθει σε τουρκικό έδαφος.

Ο Απόστολος Ασλανίδης είναι γνωστός στην κοινότητα των Ελλήνων του Πόντου για την διαχρονική του αγάπη στα Πατρικά χώματα καθώς έχει ιδίοις εξόδοις δημιουργήσει ένα καταπληκτικό αρχείο χιλιάδων φωτογραφιών από τα τοπία και μνημεία του Πόντου τα τελευταία 25 χρόνια με επιμονή και προσήλωση στις μαρτυρίες των προσφύγων της πρώτης γενιάς.

Ο Απόστολος Ασλανίδης διακονεί με σοφία τον Ποντιακό Πολιτισμό και άδολη αγάπη όλα αυτά τα χρόνια και έχει σχέσεις καρδιάς με πολλούς κατοίκους της Τραπεζούντας.

Η νέα απέλαση των Τουρκικών αρχών δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι το τουρκικό κράτος δεν πτοείται από το κλίμα συνεννόησης μετά τους σεισμούς και συνεχίζει ακάθεκτο στην στοχοποίηση Ελλήνων του Πόντου που απλώς αγαπούν με πάθος την Πατρίδα των παππούδων τους.

Αναμένουμε από την Ελληνική Πολιτεία να θέσει άμεσα το θέμα στην Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αποκαλυφθεί πόσοι Έλληνες και με ποιά αιτιολογία βρίσκονται τα ονόματα τους στις λίστες προγραφών του καθεστώτος της Άγκυρας, πρακτική που θυμίζει πογκρόμ κατά την κατάλυση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Εμείς θα επανέλθουμε.

Ο πρόεδρος, Γιώργος Γεωργιάδης, δημοσιογράφος ΕΡΤ 3

Ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Σιδηρόπουλος, συγγραφέας».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.