ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην χοροεσπερίδα του «Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Στρατού» συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
Στην χοροεσπερίδα του «Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Στρατού» συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)
23 Φεβ
0
Σχόλια

Στην χοροεσπερίδα του «Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Στρατού» συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού συμμετείχε στην χοροεσπερίδα του «Συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Στρατού» (ΣΑΑΥΣ) (ύστερα από 3 χρόνια, λόγω κορονοϊού) που έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του 1ου ορόφου της «Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων – ΛΑΕΔ» «Σαρόγλειο Μεγάρο».

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)

Η πρόσκληση για συμμετοχή προήλθε από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΑΑΥΣ Αντισυνταγματάρχη Δημήτριο Πεππέ και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης την αποδέχθηκε αμέσως και με μεγάλη χαρά.

Το χορευτικό τμήμα, που αποτελούνταν από 4 άνδρες και 3 κοπέλες, απέδωσε κάποιους αντιπροσωπευτικούς χορούς του Πόντου συνοδευόμενοι από τον Ναβροζίδης Χρήστος στη λύρα και τον Αλέξανδρο Κανονίδη στο νταούλι.

Αμέσως μετά το πέρας της χορευτικής παρουσίασης ο πρόεδρος της Ένωσης, θοδωρης Μακριδης, έλαβε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση αναφέρθηκε στην μακρόχρονη πορεία της Ένωσης από την ίδρυση της μέχρι σήμερα.

Στην συνέχεια δώρισε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης, τόσο στον πρόεδρο του ΣΑΑΥΣ Αντισυνταγματάρχη Δημήτριο Πεππέ όσο και στον στρατηγό του Ελληνικού Στρατού και Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Κωνσταντίνο Φλώρο, το ημερολόγιο της Ένωσης μας, μια αναμνηστική κούπα με το λογότυπο, το βιβλίο «Τα κάστρα Ελλάδας και Πόντου… “εξιστορούν και τραγουδούν”» του ερευνητή και λαογράφου, Γιώργου Χατζηελευθερίου και το βιβλίο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα Ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού» των Ρόμπερτ Σενκ και Savvas Koktzoglou.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)

Προσφέρθηκαν, επίσης, δύο δίσκοι με χειροποίητα ποντιακά «ωτία» που παρασκεύασε αφιλοκερδώς η υπεύθυνη του χορευτικού τμήματος της Ένωσης, Βιολέτα Μαυροπούλου-Λαχανά.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, προσέφερε στον πρόεδρο της Ένωσης, θοδωρη Μακριδη, μια αναμνηστική πλακέτα.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην κατάμεστη αίθουσα της ΛΑΕΔ, εκτός από τα μέλη του ΣΑΑΥΣ και τις οικογένειές τους, παραβρέθηκαν αρκετοί ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί (τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία) των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, μεταξύ των οποίων ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.) Στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία και Επίτιμος Α΄ Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος Νικόλαος Ταμουρίδης και άλλοι.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.