ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την πίτα του έκοψε ο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα
Την πίτα του έκοψε ο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα
(Φωτο: Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)
20 Φεβ
0
Σχόλια

Την πίτα του έκοψε ο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα

Με παρουσία μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, στο εντευκτήριο του σωματείου, η κοπή της βασιλόπιτας του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, αλλά και εκπρόσωποι αδελφών ποντιακών σωματείων.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε, μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, ο πρόεδρος Δρ. Κυριακίδης Θεοδόσιος, ευχόμενος το 2023 να είναι μία δημιουργική χρονιά με υγεία και ευτυχία σε κάθε οικογένεια.

(Φωτο: Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)

Συγκεκριμένα στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου παρευρέθηκε ο Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, βουλευτής Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Καστανίδης Χάρης, βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης. Επίσης παρευρέθηκε ο Αβραμίδης Ευστάθιος, αντιπεριφερειάρχης, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Ταχματζίδης Ιωάννης, δήμαρχος Λαγκαδά, ο Κοσμίδης Θεόδωρος, Αρχιπύραρχος Διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης, ο Μαντζουρίδης Εμμανουήλ, πυραγός Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης, ο Χατζηκυριακίδης Κυριάκος, επίκουρος καθηγητής της Έδρας Ποντιακών Σπουδών, Μισολίδης Νικόλαος, επιστημονικός συνεργάτης της Έδρας Ποντιακών Σπουδών, ο Θεοδωρίδης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος Διοικούσης Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, ο Λυσαρίδης Γεώργιος, πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, ο Κυριακίδης Αριστείδης, επίτιμος πρόεδρος Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, ο Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ και του σωματείου Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα, η Καρανίκα-Κούμα Άρτεμη, τ.πρόεδρος Μέριμνας Ποντίων Κυριών, ο Χριστοφορίδης Χριστόφορος, τ.πρόεδρος Ένωσης Ποντίων Ματσούκας, η Σωτηριάδου Αλίκη, τ.δήμαρχος Παρανεστίου, ο Πολατίδης Βασίλειος, πρόεδρος Καλλιτεχνικού Χορευτικού Ομίλου Πύρριχος, ο Παρασκευόπουλος Αναστάσιος, αντιπρόεδρος πρόεδρος Καλλιτεχνικού Χορευτικού Ομίλου Πύρριχος, η Κωτσίδου Χρυσούλα, ταμίας του Φάρου Ποντίων Θεσσαλονίκης, η Σπυριδοπούλου Σοφία, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωρίου Οι Κομνηνοί, ο Τσορακλίδης Παύλος, πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Δάφνης Σκύδρας, ο Τσαβδαρίδης Κωνσταντίνος, αντιπρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Δάφνης Σκύδρας, ο Ταχματζίδης Ιωάννης, αντιπρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Κέντρου Γρεβενών Το Βέντσι, η Στεφανίδου Δέσποινα, εκπρόσωπος Μορφωτικού Ομίλου Ποντίων Μεσημερίου Οι Αργοναύτες, ο Καρακασίδης Συμεών, εκπρόσωπος Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άρδασσας Η Άρδασσα, οι δημοσιογράφοι Πεταλίδης Χριστόφορος και Ασλανίδης Νικόλαος.

Μετά από το καλωσόρισμα των επισήμων παρόντων και των μελών του Σωματείου από τον Γενικό Γραμματέα, Ιορδανίδη Αριστείδη, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, Σπυρίδης Θεολόγος, ευλόγησε την κοπή της πίτας. Στη συνέχεια ο πρόεδρος, Κυριακίδης Θεοδόσιος έκοψε και μοίρασε τα κομμάτια σε σωματεία και επισήμους.

(Φωτο: Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)

Το Μουσικό Εργαστήρι «Ορφέας» του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης Ακρίτες του Πόντου (Καραγιαννίδου Άννα Μαρία βιολί, Σπυριδόπουλος Μίλτος ούτι, Χαρίσης Αλέξανδρος νταούλι, Πουλαντσακλής Συμεών τραγούδι, Πουλαντσακλής Γιώργος ποντιακή λύρα) υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδάσκαλου Πουλαντσακλή Γιώργου, απέδωσε τα πρωτοχρονιάτικα ποντιακά κάλαντα και βυζαντινούς μουσικούς ρυθμούς. Ακολούθησε ο απολογισμός του διοικητικού έργου και η παρουσίαση των έργων της τριετίας 2019-2022 που έγιναν στον Ιερό Ναό και στον ξενώνα του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Ως νέος στόχος αναφέρθηκαν η δημιουργία κειμηλιοφυλακείου, μουσείου και αίθουσας σεμιναρίων για επιστημονικές συναντήσεις για τον ποντιακό ελληνισμό.

Οι τυχεροί του κομματιού της βασιλόπιτας ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Δάφνης και από τις βασιλόπιτες των μελών του συλλόγου η Παπαδοπούλου Ευρώπη.

Το δώρο για τους τυχερούς ήταν ένα αντίτυπο του βιβλίου «Η ιστορία της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα» του Κυριακίδη Θεοδοσίου και ένα αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Γεωργίου Περιστερώτα.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο ευχαρίστησαν όλους τους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ευχήθηκαν υγεία και μια δημιουργική χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.