ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην εκδήλωση «Οι τελευταίες κενές σελίδες» συμμετείχαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς
Στην εκδήλωση «Οι τελευταίες κενές σελίδες» συμμετείχαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
19 Φεβ
0
Σχόλια

Στην εκδήλωση «Οι τελευταίες κενές σελίδες» συμμετείχαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, χορευτές του τμήματος παραστάσεων της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», με ψυχή και περηφάνια, χόρεψαν τον χορό Σέρρα και άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στη μεγάλη φιλανθρωπική καλλιτεχνική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τίτλο: «Οι τελευταίες κενές σελίδες».

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Η μεγάλη αφιερωματική μουσικοθεατρική παράσταση, σε διοργάνωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας του Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και είχε έναν σημαντικό σκοπό: την ενίσχυση του παιδοογκολογικού τμήματος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μιας και τα έσοδα από τα εισιτήρια του κατάμεστου Μεγάρου διατέθηκαν σε αυτόν τον σκοπό.

Στην παράσταση, 240 μαθητές και μαθήτριες του Αρσάκειου Δημοτικού «τραγούδησαν για τα παιδιά» και ταξίδεψαν το κοινό με μελωδίες και δρώμενα στη μικρασιατική παράδοση και στον μικρασιατικό πολιτισμό. Στο ταξίδι αυτό είχαν συνοδοιπόρους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων: Σπύρος Σαραφιανός (αφήγηση), Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), Θάνος Γκιουλετζής (βιολί), Αχιλλέας Σοφούδης (πιάνο) και Ματθαίος Τσαχουρίδης (ποντιακή λύρα).

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ακόμη, ως προσκεκλημένοι σύλλογοι, πέραν της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», η παραδοσιακή Ορχήστρα του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης, υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του φίλου και εξαιρετικού μουσικού, Γιώργου Πουλαντζακλή, καθώς, επίσης, και η χορευτική ομάδα της ΚΕΠΑΠ Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.