ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων «Απόλλων» στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης
Γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων «Απόλλων» στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης
18 Φεβ
0
Σχόλια

Γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων «Απόλλων» στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων
«Απόλλων».

Το ΔΣ του Συλλόγου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, ευχαριστεί όλους όσους έδωσαν το παρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

«Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους όσοι παρευρέθηκαν στον ετήσιο χορό, που διοργανώθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Απόλλων».

Η μεγάλη αγάπη του κόσμου εκφράστηκε μέσα από την πολυπληθή παρουσία του, καθώς λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του χορού οι κρατήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Ακόμα και μετά από τρία χρόνια παύσης, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών, ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης, καταφέρνει να ενώσει όλο τον κόσμο, μέσα από μια βραδιά διασκέδασης και χορού, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, πως στέκεται αγέρωχος διαφυλάσσοντας την μακρά παράδοση του ποντιακού ελληνισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι επίσημοι φορείς της τοπικής κοινωνίας. Παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ξάνθης, Τσιλιγγίρης Σπύρος, ο Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης, Κουρτίδης Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Τσέπελης Μανώλης και ο Δήμαρχος Αβδήρων, Τσιτιρίδης Γεώργιος.

Είχαμε την χαρά να φιλοξενούμε τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Βαρυθυμιάδη Γεώργιο, ο οποίος συγκίνησε όλους στον χαιρετισμό που απηύθυνε λέγοντας: «Στην Θράκη χτυπά η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού».

Συνεχίζοντας εξέφρασε την σπουδαιότητα της συμμετοχής της νεολαίας στην εκδήλωση, δίνοντας συγχαρητήρια στον πρόεδρο, Χαραλαμπίδη Γεώργιο για όλες τις δράσεις του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Αν. Μακεδονίας και Θράκης κα Αθηνά Νακούση, η οποία στηρίζει κάθε φορά τον Σύλλογο με την παρουσία της σε όλες τις εκδηλώσεις.

Πολλοί ήταν και οι πολιτιστικοί Σύλλογοι, εκπρόσωποι των οποίων βρέθηκαν στον ετήσιο χορό:

Μορφωτικός Σύλλογος Κομοτηνής και Περιφερείας «ο Εύξεινος Πόντος»
Σύλλογος Ποντίων Σαππών «Τα Κασσιτερά»
Σύλλογος Ποντιών Ν.Ροδόπης «η Τραπεζούντα»
Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα & το Γάρς»
Σύλλογος Ποντίων Νέστου-Χρυσούπολης
Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα Καβάλας
Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπού Καβάλας
Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Σερρών
Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Κομοτηνής
Πολιτιστικός Σύλλογος Κομνηνών Ξάνθης
Πολιτιστικός Σύλλογος Πετεινού
Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»
Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης
το απαράμιλλο πνεύμα ενότητας και συνεργασίας μεταξύ όλων.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς υπήρξε η βράβευση του Ρωμανίδη Θεόδωρου, απερχόμενου προέδρου του Συλλόγου, για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του. Ο Χαραλαμπίδης προσφωνώντας «πρόεδρο», έδειξε την αγάπη και την εκτίμηση του, σε ένα άνθρωπο που κατείχε τα ηνία του Συλλόγου για πολλά χρόνια. Οι δύο άνδρες έσφιξαν τα χέρια, σε μια αληθινή ένδειξη φιλίας και ευγνωμοσύνης.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης, έχοντας κατά νου την δυσκολία διαχείρησης του μεγάλου αριθμού των ατόμων κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η όποια ταλαιπωρία προέκυψε. Με βαθιά επίγνωση κάποιων αστοχιών και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, δεσμεύεται να γίνεται ολοένα και καλύτερος, ανταποκρινόμενος στην αγάπη του κόσμου που τον στηρίζει, προσδοκώντας από τους φίλους του Συλλόγου να δίνουν το παρόν σε κάθε εκδήλωση.
Ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία της βραδιάς. Τους δωροθέτες που χωρίς δισταγμό προσέφεραν , ο καθένας ξεχωριστά, ότι καλύτερο μπορούσαν και έτσι πραγματοποιήθηκε η λαχειοφόρος αγορά. Τα ακούραστα μέλη του Συλλόγου που δεν σταμάτησαν στιγμή να βοηθούν όλον τον καιρό της προετοιμασίας και να καλύπτουν κάθε ανάγκη, τα παιδιά μας, την ανάσα και τον κορμό του Συλλόγου που μας συνεπήραν για μια ακόμα φορά, με την παράστασή τους.

Στον απόηχο της μεγαλειώδους βραδιάς, το χαμόγελο και η διάθεση όλων, αποτέλεσαν την μεγαλύτερη ικανοποίηση της προσπάθειάς μας. Με ώθηση και πολλή ενέργεια ο Σύλλογος συνεχίζει τις εκδηλώσεις του, το βράδυ της τσικνοπέμπτης στο «Φίλλιπος Αμοιρίδης», στην βραδιά γευσιγνωσίας στα πλαίσια των Θρακικων Λαογραφικών Εορτών του Δήμου Ξάνθης σε μια ακόμη βραδιά κεφιού και διασκέδασης. Με το ίδιο μεράκι και όρεξη περιμένουμε να σας καλωσορίσουμε και εκεί.

Ο Σύλλογος παραμένει ανοιχτός για όλους!
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.