ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μάθημα για την ποντιακή φορεσιά έκαναν τα χάταλα του παιδικού ποντιακού εργαστηρίου της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
Μάθημα για την ποντιακή φορεσιά έκαναν τα χάταλα του παιδικού ποντιακού εργαστηρίου της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)
17 Φεβ
0
Σχόλια

Μάθημα για την ποντιακή φορεσιά έκαναν τα χάταλα του παιδικού ποντιακού εργαστηρίου της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού

Μάθημα σχετικά με την ποντιακή φορεσιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα χάταλα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο τμήμα του παιδικού ποντιακού εργαστηρίου.

Τα μικρά μέλη της Ένωσης έμαθαν πως η ποντιακή ενδυμασία πρέπει να αποκαλείται «φορεσιά» και όχι στολή και στη συνέχεια, αφού ντύθηκαν με την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά, έπιασαν τους μαρκαδόρους τους και ζωγράφισαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού σχετικά με τη συγκεκριμένη δράση:

«Αφού μιλήσαμε, αναλύσαμε όλα τα μέρη της ποντιακής φορεσιάς, εξηγήσαμε ότι πιο σωστό είναι να λέμε φορεσιά και όχι στολή, στολή φοράει ο αστυνομικός ή ο πυροσβέστης ή και όλοι εμείς την περίοδο του καρναβαλιού.

Όταν λοιπόν αναφερόμαστε σε παραδοσιακή ένδυση μιλάμε για φορεσιά.

Έτσι ντυθήκαμε με τις ποντιακες γυναικείες και αντρικές φορεσιές και γεμίσαμε με ποικίλα συναισθήματα, χαράς, υπερηφάνειας, τιμής ή ακόμα και έκπληξης καθώς η παιδική μας ομάδα δεν αποτελείται απο παιδιά μόνο Ποντιακής καταγωγής.

Τέλος γίναμε δημιουργοί, σχεδιαστές φορεσιων μέσα από τις ζωγραφιές μας».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.