ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η κοπή της πίτας του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» στην Νέα Υόρκη
Η κοπή της πίτας του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» στην Νέα Υόρκη
(Φώτο : FB/ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ)
15 Φεβ
0
Σχόλια

Η κοπή της πίτας του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» στην Νέα Υόρκη

Την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε το Ιερό Ιδρυμα «Παναγία Σουμελά» στη Νέα Υόρκη, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, παρουσία πλήθους μελών και φίλων του ιδρύματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ομογενειακής ιδιοκτησίας ξενοδοχείου «Boro Hotel».

Επρόκειτο για την επιστροφή στις μαζικές ανοικτές εκδηλώσεις χωρίς τον φόβο ή τους περιορισμούς της πανδημίας μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, με το Ιδρυμα να συνεχίζει την εκστρατεία ενίσχυσης της δραστηριότητάς του, η οποία έχει σημαντικό ιστορικό αλλά και συμβολικό ρόλο για τον Ποντιακό Ελληνισμό της Διασποράς.

Την κοπή της πίτας πραγματοποίησε ο ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο, Δρα Χαράλαμπο Βασιλειάδη, έχει μια ξεχωριστή σύνδεση με το Ιδρυμα «Παναγία Σουμελά», καθότι ήταν ο πρώτος ιερέας που λειτούργησε στην Παναγία Σουμελά στη Νέα Ιερσέη, μαζί με τον πρώην Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FB/ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

«Εκ μέρους του Ιδρύματος σας ευχαριστώ για την ωραία εκδήλωση, την ωραία τελετή. Είναι πραγματικά χαρά μας που έχουμε μαζί μας τον π. Ανάργυρο. Αλλωστε, η αλήθεια είναι αυτό, να μην υπάρχει λήθη, να θυμόμαστε. Ηταν ο πρώτος ιερέας που λειτούργησε μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης. Στο πρόσωπό του υπάρχει καταγεγραμμένη η ιστορία του Ιδρύματός μας, η καταγωγή του είναι από πατρίδες που τις μοιραζόμαστε», ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την λύρα του Δημήτρη Στεφανίδη, ο οποίος ταξίδεψε νοερά το κοινό στις χαμένες πατρίδες του Πόντου, μέσα από την ξεχωριστή απόδοση των διαχρονικών παραδοσιακών μουσικών ήχων.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιδρυμα Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής αναγνωρίστηκε από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής  ως «… μοναδικόν προσκύνημα των απανταχού εν Αμερική Ποντίων και δη και υπό την άμεσον πνευματικήν εποπτείαν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής…», σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος στον Δρα Βασιλειάδη.

 

Πηγή : ekirikas.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.