ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»
Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»
(Φωτο: Πολιτιστικός Συλλόγος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»)
13 Φεβ
0
Σχόλια

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του  Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», συνεχίζοντας τα πολιτιστικά δρώμενα, τιμώντας την παράδοση και τον πολιτισμό του ποντιακού ελληνισμού.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς ανέλαβαν οι Μπάμπης Ιορδανίδης και Τάσος Παρχαρίδης στο τραγούδι, ο Χρήστος Σιαπανίδης στη λύρα, ο Νίκος Φιλιππίδης στο νταούλι, ο Γιώργος Βέργος στο αγγείο και ο Γιώργος Φουντουκίδης στα πλήκτρα και τον ήχο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, μεταξύ άλλων, έδωσε συγχαρητήρια στα χορευτικά τμήματά του, στον χοροδιδάσκαλό του, Ηρακλή Σουμελίδη, καθώς και στον Χριστόφορο Κυριακίδη που συνόδευσε τους χορευτές στη λύρα και στον Αλέξανδρο Μπράσσα που ήταν στο νταούλι, καθώς και στα Μωμοέρια που ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους.

(Φωτο: Πολιτιστικός Συλλόγος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»)

Τα χορευτικά του Συλλόγου, οι μικροί και μεγάλοι χορευτές του, τραγούδησαν το παραδοσιακό τραγούδι του
Πόντου, «Πάρθεν η Ρωμανία», το οποίο αφιέρωσαν στους προγόνους τους, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την εγκατάστασή τους στο Ροδοχώρι.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.