ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χρυσό μετάλλιο ο Ιωάννης Κωστελίδης στη Νάπολη – Τέταρτη δύναμη η Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά
Χρυσό μετάλλιο ο Ιωάννης Κωστελίδης στη Νάπολη – Τέταρτη δύναμη η Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά
(Φωτο: hjf.gr)
13 Φεβ
0
Σχόλια

Χρυσό μετάλλιο ο Ιωάννης Κωστελίδης στη Νάπολη – Τέταρτη δύναμη η Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά

Με τον εθνικό ύμνο να παιανίζει στη Νάπολη για λογαριασμό του Ιωάννη Κωστελίδη, έπεσε για τα ελληνικά χρώματα, η αγωνιστική αυλαία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U18.

Ο 17χρονος Έλληνας πρωταθλητής, υπό την καθοδήγηση του προπονητή, Ντούρου Γκόγκουα, με τρεις νίκες κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των +90 κιλών, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ελληνική παρουσία σε ένα ιδιαίτερα δυνατό τουρνουά για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Μη ξεχνάμε χθες, ότι ο Κωνσταντίνος Τσαπάρας έφτασε στον τελικό των -60 κιλών, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ σήμερα, εκτός του Κωστελίδη, η Γαλήνη Σιρινίδου ήταν 7η στα -63κ. και ο Βασίλιι Τσακίροφ 9ος στα -73κ.

Σε μια κατηγορία όπου συμμετείχαν συνολικά 12 αθλητές, ο Κωστελίδης κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο του μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά της EJU. Με τρία Ippon απέναντι στον Μαυροβούνιο Κόβινιτς, τον Γάλλα Ντα Κόστα και τον Ιταλό Ρόσι, ο Κωστελίδης έφτασε στην κορυφαία έως σήμερα στιγμή της αθλητικής του καριέρας, αναδεικνύοντας και σε αυτήν την περίπτωση τη νέα γενιά του ελληνικού τζούντο, η οποία προετοιμάζεται για να πρωταγωνιστήσει στο άμεσο μέλλον.

Εκτός του Κωστελίδη, η Σιρινίδου συνολικά είχε τρεις νίκες σε πέντε αγώνες, ενώ ο Τσακίροφ είχε δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες.

Με τα δύο μετάλλια αλλά και την 5η θέση, χθες, της Δημητριάδη, η Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση στο τουρνουά της Ιταλίας, με τη διοργανώτρια χώρα να σαρώνει τα μετάλλια και να ακολουθούν Γαλλία και Ισραήλ.
Οι αθλητές μας θα παραμείνουν στη Νάπολη έως και τις 14 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συμμετέχουν σε προπονητικό καμπ.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: hjf.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.