ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας
Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας
(Φωτο: Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος “Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας”)
09 Φεβ
0
Σχόλια

Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος “Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας” την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023, διασκεδάζοντας με τον Γιώργο Ορφανίδη, Αντώνη Νικηφορίδη, Γιώργο Φιρινίδη, Αλέξανδρο Αλχαζίδη, Παναγιώτη Εγγονίδη, Νίκο Φωτιάδη και Γιώργο Κουδουνά.

(Φωτο: Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος “Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας”)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου,οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μονόπρακτο από τους ηθοποιούς της Θεατρικής Σκηνής, Αλέκο Φυσσέα, Κωστή Σαρηγιαννίδη και Τάσο Πουζουκλίδη.

Η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας, από την ίδρυσή της το 1996 έως και σήμερα, ανεβάζει ποντιακές παραστάσεις υπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τον ποντιακό πολιτισμό με πάθος και συνέπεια.

Επίσης, αναπαριστά το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, ένα δρώμενο που είχαν την χαρά να δουν όλοι οι φίλοι και τα μέλη που παρευρέθησαν στον χορό.

Η Πρόεδρος Άρτεμις Βαρυτιμίδου και όλο το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστούν από καρδιάς όλο τον κόσμο και τους χορηγούς που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Olympiobima.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.