ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας
Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)
07 Φεβ
0
Σχόλια

Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Ανακοίνωση σχετικά με τη δολοφονία του Άλκη, η οποία έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, αλλά και γενικότερα κατά της οπαδικής βίας, εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας.

Μάλιστα, τα τμήματα του συλλόγου, πλήρως ευαισθητοποιημένα, τίμησαν τα θύματα της οπαδικής βίας φορώντας φανέλες από τις αγαπημένες τους ομάδες στην πρόβα της Κυριακής.

Αναλυτικά το μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας:

«Ένα χρόνο πριν, μια ειδεχθής εγκληματική πράξη σημάδεψε, για ακόμη μια φορά, μια από τις πιο μελανές σελίδες, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά και ολόκληρου του αθλητισμού. Ένα νέο παιδί, ο Άλκης, έχασε τη ζωή του από μια ομάδα εγκληματιών, η οποία επιτέθηκε απροκάλυπτα στον ίδιο και στην παρέα του διότι υποστήριζαν μια άλλη ομάδα!!

Η φρίκη αυτής της δολοφονικής πράξης δε συνάδει σε καμία περίπτωση με αυτό που πραγματικά πρεσβεύει ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, για τον οποίον μαχόμαστε και πάντοτε θα μας βρίσκει αντίθετους. Είναι εξαιρετικά αναγκαίο να μάθουμε, κυρίως στα παιδιά, την αξία του σεβασμού και της εκτίμησης του διαφορετικού σε όλα τα φάσματα της ζωής.

Αυτό που επείγει περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι να μάθουμε, τόσο οι ίδιοι αλλά και να μεταδώσουμε στις νεότερες ηλικίες, πως ο αθλητισμός δε γνωρίζει σύνορα, χρώματα και ομάδες. Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια γιορτή, όπου άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και αξίες μπορούν να συνυπάρχουν και να σέβονται την απέναντι πλευρά. Τα τμήματα του συλλόγου μας, πλήρως ευαισθητοποιημένα από το τραγικό συμβάν, τίμησαν τα θύματα φορώντας φανέλες από τις αγαπημένες τους ομάδες στην πρόβα της Κυριακής.

Για τον Άλκη, για τον Νάσο, για κάθε ψυχή που χάθηκε άδικα… Ας είναι ο χαμός του παιδιού αυτού ο τελευταίος και να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής, όπου το να υποστηρίζει κάποιος μια διαφορετική ομάδα δε θα αποτελεί κριτήριο αφαίρεσης της ζωής του.

Με απεριόριστο σεβασμό προς τις οικογένειες,
Εύξεινος Λέσχη Βέροιας»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.