ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο καθηγητής, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, συγκίνησε και καθήλωσε το κοινό μιλώντας για τους κρυπτοχριστιανούς
Ο καθηγητής, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, συγκίνησε και καθήλωσε το κοινό μιλώντας για τους κρυπτοχριστιανούς
(Φώτο : k-tipos.gr)
07 Φεβ
0
Σχόλια

Ο καθηγητής, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, συγκίνησε και καθήλωσε το κοινό μιλώντας για τους κρυπτοχριστιανούς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, από τον Όμιλο Καβάλας για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (Ο.Δ.Ε.Γ.), την Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας και την δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, η διάλεξη με θέμα: «Οι κρυπτοχριστιανοί του Πόντου», με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Φωτιάδη, ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου: «Μετά το καλωσόρισμα και τον χαιρετισμό του προέδρου της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας, Μιχάλη Τσουλφίδη, η πρόεδρος του Ομίλου για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, Μελίνα Παπακωνσταντίνου, παρουσίασε την βιογραφία και εργογραφία του καθηγητή, Κωνσταντίνου Φωτιάδη. Η εξαιρετική ομιλία του καθηγητή καθήλωσε το ακροατήριο, προκάλεσε συναισθηματική φόρτιση, συγκίνηση και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Η χορωδία της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας

Η εκδήλωση έφτασε στο απόγειο με την χορωδία της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας να ερμηνεύει: Πάρθεν η Ρωμανία, ο Μάραντον, Αητέντς επεριπέτανεν. Θερμά συγχαρητήρια για την ποιοτική διάλεξη, η οποία συνέδεσε το παρελθόν με το παρόν, την νοσταλγία με την μνήμη και απέδειξε πως οι Έλληνες, 100 χρόνια μετά, όχι μόνο δεν λησμονούν, αλλά εντάσσουν σε κάθε τομέα επιστημονικό και πολιτιστικό την μνήμη, εξασφαλίζουν την διατήρηση της και παράλληλα δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον! Ο καθηγητής προσέφερε από 2 βιβλία στους διοργανωτές συλλόγους με τίτλο: «Πόντος Γενοκτονία, ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΩΝ ΑΦΩΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 1919-2019» και «Η Ρωσοκρατία στον Πόντο 1916-1918».

Ιστορία είναι η γνώση του παρελθόντος, που στοχεύει στην κατανόηση του παρόντος, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του μέλλοντος. Οι διοργανωτές προσέφεραν στον καθηγητή αναμνηστικά δώρα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στέφανος, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος, ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Γιάννης Εριφυλλίδης, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, Παύλος Γεωργιάδης και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή : k-tipos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.