ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε το Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα
Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε το Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα
(Φώτο : efxinospontos.gr)
06 Φεβ
0
Σχόλια

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε το Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του έκοψε το Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα, το μεσημέρι της Κυριακής, 29 Ιουαναρίου 2023, στα ιδιόκτητα γραφεία, στην αίθουσα εκδηλώσεων, στην οδό Γεωργάκη Ολυμπίου 4, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης, ποντιακών και πολιτιστικών συλλόγων.

AGIOS.GEORGIOS.PERISTEREOTAS.BASILOPITA.30.1.2023.IMG 0009 3

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δρ. Θεοδόσιος Κυριακίδης, καλωσόρισε όσους έδωσαν το παρών και ευχήθηκε το 2023 να είναι μία δημιουργική χρονιά με υγεία και ευτυχία σε κάθε οικογένεια.

AGIOS.GEORGIOS.PERISTEREOTAS.BASILOPITA.30.1.2023.IMG 0009 6

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας, Αριστείδης Ιορδανίδης με τη σειρά του καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αμέσως μετά ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, πατήρ Θεολόγος Σπυρίδης, ευλόγησε την πίτα.

AGIOS.GEORGIOS.PERISTEREOTAS.BASILOPITA.30.1.2023.IMG 0009 4

Στη συνέχεια ο πρόεδρος, Θεοδόσιος Κυριακίδης έκοψε και μοίρασε τα κομμάτια σε σωματεία και επισήμους.

AGIOS.GEORGIOS.PERISTEREOTAS.BASILOPITA.30.1.2023.IMG 0009 7

Το Μουσικό Εργαστήρι «Ορφέας» του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης Ακρίτες του Πόντου (Καραγιαννίδου Άννα Μαρία βιολί, Σπυριδόπουλος Μίλτος ούτι, Χαρίσης Αλέξανδρος νταούλι, Πουλαντσακλής Συμεών τραγούδι, Πουλαντσακλής Γιώργος ποντιακή λύρα) υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδάσκαλου Πουλαντσακλή Γιώργου απέδωσε τα πρωτοχρονιάτικα ποντιακά κάλαντα και βυζαντινούς μουσικούς ρυθμούς.
AGIOS.GEORGIOS.PERISTEREOTA.BASILOPITA.POYLATZAKLHS.29.1.2023.IMG 9999

Οι τυχεροί του κομματιού της βασιλόπιτας ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Δάφνης και από τις βασιλόπιτες των μελών του Συλλόγου, η Παπαδοπούλου Ευρώπη.

Το δώρο για τους τυχερούς ήταν ένα αντίτυπο του βιβλίου «Η ιστορία της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα» του Κυριακίδη Θεοδοσίου και ένα αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Γεωργίου Περιστερώτα.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο ευχαρίστησαν όλους τους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ευχήθηκαν υγεία και μια δημιουργική χρονιά.
AGIOS.GEORGIOS.PERISTEREOTAS.BASILOPITA.30.1.2023.IMG 0009 5

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.