ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών έκοψε την πατροπαράδοτη πίτα (βίντεο)
Ο Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών έκοψε την πατροπαράδοτη πίτα (βίντεο)
05 Φεβ
0
Σχόλια

Ο Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών έκοψε την πατροπαράδοτη πίτα (βίντεο)

Την βασιλόπιτά του έκοψε ο Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών τη Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, στα γραφεία του Συλλόγου.

Η εκδήλωση της κοπής της πίτας ήταν γεμάτη από ποντιακή παράδοση και μάλιστα αποδιδόμενη από τα χάταλα του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, τα μικρά μέλη του Σωματείου έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και παρουσίασαν το έθιμο της παραμονής των Φώτων “Τ’αποθαμενίων το κερίν”.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος, Αντώνης Σαουλίδης, έκοψε την βασιλόπιτα του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών, με την ευλογία της εκκλησίας δια του πατρός Στυλιανού Βότση και του πάτερ Ανδρέα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία  τους ο Δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με σύσσωμο το ΔΣ του δήμου Νεάπολης Συκεών,ο Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας,ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης,μέλη της ΔΥΣΙΠΕ,ΠΟΕ του Περιφερειακού συμβουλίου ΣΠοΣ Θεσσαλονίκης και αδελφά Σωματεία.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου,επικράτησε ο χορός και το τραγούδι με πολύ κέφι. Στη λύρα με τον Γιάννη Τριανταφυλλίδη, στο τραγούδι με τον Θόδωρο Κοτίδη και στο νταούλι με τον Θόδωρο Μουρατίδη.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.