ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έκοψε τη βασιλόπιτά της η Ένωση Ποντίων Πιερίας
Έκοψε τη βασιλόπιτά της η Ένωση Ποντίων Πιερίας
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
01 Φεβ
0
Σχόλια

Έκοψε τη βασιλόπιτά της η Ένωση Ποντίων Πιερίας

Μέσα σε κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε, στην κατάμεστη αίθουσα του εντευκτηρίου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, στις 29 Ιανουαρίου 2023, η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, με την παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου.

Την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, πάτερ Αθανάσιος Μαρινόπουλος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Παπουτσίδης, όταν πήρε το λόγο, έκανε αναφορά στις πολυάριθμες δράσεις που πραγματοποιούνται, αλλά και το διαχρονικό ποικιλόμορφο έργο που επιτελεί η Ένωση Ποντίων Πιερίας στην κοινωνία της Κατερίνης και του νομού.

Τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανασύσταση του Λαογραφικού Μουσείου του συλλόγου, το οποίο αποτελεί κόσμημα του νομού και πρέπει να ξαναγίνει σημείο αναφοράς στην πόλη της Κατερίνης, αλλά και σε ολόκληρο τον νομό Πιερίας. Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους το 2023 να είναι μια χρονιά δημιουργική, γεμάτη υγεία και οικογενειακή ευτυχία και ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης Ποντίων Πιερίας για την στήριξη που παρέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου, όπως και όλους τους δασκάλους και τα μέλη που απαρτίζουν τα πολύτιμα τμήματα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Β’ Αντιπρόεδρος του συλλόγου, Μίμης Συμεωνίδης, ο οποίος έκανε αναφορά στα έθιμα του Πόντου, κατά τη διάρκεια των εορτών και με τη συμμετοχή των παιδιών έγινε το παραδοσιακό «Καλαντίασμα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πιερίας, Μπέτυ Σκουφά και Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυρίδου, ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Κυριακίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, καθώς και υποψήφιοι πολιτευτές του Νομού.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.