ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | H Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού και ο «Καύκασος» διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Υποχρεωτική Ανταλλαγή των Ελληνοτουρκικών Πληθυσμών: 100 χρόνια νομιμοποίησης εγκλημάτων».
H Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού και ο «Καύκασος» διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Υποχρεωτική Ανταλλαγή των Ελληνοτουρκικών Πληθυσμών: 100 χρόνια νομιμοποίησης εγκλημάτων».
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)
29 Ιαν
0
Σχόλια

H Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού και ο «Καύκασος» διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Υποχρεωτική Ανταλλαγή των Ελληνοτουρκικών Πληθυσμών: 100 χρόνια νομιμοποίησης εγκλημάτων».

H Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού κσι ο «Καύκασος» διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Υποχρεωτική Ανταλλαγή των Ελληνοτουρκικών Πληθυσμών: 100 χρόνια νομιμοποίησης εγκλημάτων»

H Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού και η Μουσικοχορευτική και Πνευματική Εστία Ποντίων και φίλων Αιγάλεω «Ο Καύκασος» διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Υποχρεωτική Ανταλλαγή των Ελληνοτουρκικών Πληθυσμών: 100 χρόνια νομιμοποίησης εγκλημάτων».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00, στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού (Κιλικίας 51) από τον δρ. Παναγιώτη Διαμάντη που είναι στέλεχος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Γενοκτονιών, ενώ έχει σπουδάσει γενοκτολόγος και ιστορικός στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ με ειδικότητα τις γενοκτονίες των γιγενών πληθυσμών της Ανατολίας και της ανατολικής Θράκης.

Η Συμέλα Φωτιάδου, από την θεατρική ομάδα Σίπυλον της Ένωσης Μαγνησίας Μικράς Ασίας, θα ερμηνεύσει στην Ποντιακή Διάλεκτο τον μονόλογο «Χάμπω, φέυγω…» της Δέσποινας Τσεχελίδου, σε σκηνοθεσία Αντώνη Παπαδόπουλου. Ο συγκεκριμένος μονόλογος πήρε το 1ο Βραβείο, στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό μονόπρακτου και μονολόγου, με θέμα «της Ανατολής Μονόπρακτα», που διοργάνωσε η Δημοτική Ομάδα Κορυδαλλού «Ιωνικό Θέατρο» και η Ιωνική Λέσχη Ανάγνωσης της Ένωσης Μαγνησίας Μικρασίας με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το trapezounta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.