ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | 27 Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος - Μήνυμα της ΠΟΕ
27 Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος – Μήνυμα της ΠΟΕ
(Φωτο: ΠΟΕ)
27 Ιαν
0
Σχόλια

27 Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος – Μήνυμα της ΠΟΕ

Η 27η Ιανουαρίου είναι η
Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά τη σημερινή Ημέρα Μνήμης και στέκεται στο πλευρό των εβραϊκών οργανώσεων που συνεχίζουν να αγωνίζονται σταθερά για την απόδοση δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων.
Μνήμη-Σεβασμός-Διεκδίκηση-Τιμή

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος:

«Συμπληρώνονται φέτος 77 χρόνια από τις 27 Ιανουαρίου του 1945, όταν τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωναν το στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης του Άουσβιτς – Μπιρκενάου, φέρνοντας έτσι στο φως όλη τη φρίκη και την έκταση του οργανωμένου ναζιστικού εγκλήματος. Όμως, έχουν περάσει μόλις 17 χρόνια από την 1η Νοεμβρίου 2005 όταν η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. με ψήφισμα της όρισε την ημερομηνία αυτή, ως Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος. Απτή απόδειξη για το γεγονός ότι ο δρόμος προς τις Διεθνείς Αναγνωρίσεις και μακρύς είναι και ιδιαίτερα δύσκολος.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά τη σημερινή Ημέρα Μνήμης και στέκεται στο πλευρό των εβραϊκών οργανώσεων που συνεχίζουν να αγωνίζονται σταθερά για την απόδοση δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων. Υποχρέωση της ανθρωπότητας είναι να υπερασπίζεται αξίες και αρχές, αλλά και να μην ξεχνά ποτέ το ιερό της χρέος απέναντι στα θύματα της βαρβαρότητας και του σκοταδισμού. Είναι λοιπόν υπόθεση όλων μας η προάσπιση των πανανθρώπινων αρχών της ζωής, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας. Κυρίως όμως, είναι χρέος των απογόνων των γενοκτονηθέντων λαών. Γιατί, όπως πολύ εύστοχα γράφει ο Μπρέχτ, το κτήνος όχι μόνον δεν πέθανε αλλά αρχίζει και γεννοβολάει ξανά.

Μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει, πως ένας στους είκοσι Ευρωπαίους δεν έχει ακούσει ποτέ για το Ολοκαύτωμα. Δεν χρειάζεται, φυσικά, να αναφερθούμε καν στους αρνητές του ίδιου του Ολοκαυτώματος και της κάθε Γενοκτονίας που έλαβε χώρα τον 20ο αιώνα. Το γεγονός πως υποστηρικτές αντίστοιχων απάνθρωπων ιδεολογιών κερδίζουν έδαφος ολοένα και περισσότερο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αποδεικνύει πως η ανθρωπότητα διδάχτηκε ελάχιστα από το πρόσφατο παρελθόν της αλλά και πως είναι ανάγκη να μην ξεχάσουμε τη φρίκη, κανέναν και τίποτα που οδήγησε και συνέβαλε σε αυτή.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου».

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.