ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ξιφασκία: Χρυσή η Δέσποινα Γεωργιάδου στην Τυνησία
Ξιφασκία: Χρυσή η Δέσποινα Γεωργιάδου στην Τυνησία
(Φώτο : ieidiseis.gr)
16 Ιαν
0
Σχόλια

Ξιφασκία: Χρυσή η Δέσποινα Γεωργιάδου στην Τυνησία

Μετά το χάλκινο μετάλλιο στην Ορλεάνη, τον περασμένο Δεκέμβριο, η Δέσποινα Γεωργιάδου πρόσθεσε άλλη μία επιτυχία στο παλμαρέ της στην ξιφασκία, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη, στην Τύνιδα της Τυνησίας.

Στον τελικό του γκραν πρι της FIE η Γεωργιάδου επικράτησε με 15-12 της Ισπανίδας Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές.

Προηγουμένως, στη «μάχη» για το εισιτήριο του τελικού η Δέσποινα Γεωργιάδου απέκλεισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 και Νο2 του κόσμου, τη Γιαπωνέζα Εμούρα Μισάκι με 15-10.

Η Μισάκι είχε νικήσει στον προημιτελικό την Ισπανίδα Ναβάρο με 15-7.

Για τη 2η θέση του τελικού, η Ισπανίδα Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές νίκησε με 15-14 την Ουκρανή Όλγα Χαρλάν.

Στην κρίσιμη «μάχη» του προημιτελικού κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή Ουγγαρέζα Άννα Μάρτον. Η 27χρονη έχει δυνατό παλμαρέ με ένα χάλκινο σε παγκόσμιο, ένα χάλκινο και ένα ασημένιο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 5 ασημένια σε γκραν πρι, 7 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα και την 4η θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Τα περισσότερα μετάλλια τα είχε κατακτήσει μεταξύ 2015-2018. Δεν αγωνίστηκε καθόλου την σεζόν μετά το Τόκιο (2021-2022), καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και επανεμφανίστηκε τώρα στην Τύνιδα. Η Ουγγαρέζα μάλιστα στη φάση των 32 σταμάτησε την πορεία της έτερης Ελληνίδας ξιφομάχου, της Δώρας Γκουντούρα. Στον προημιτελικό όμως η Γεωργιάδου έπαιξε εξαιρετική ξιφασκία, πήρε τη νίκη με 15-9 και πέρασε στα ημιτελικά του γκραν πρι της Τυνησίας.

Στη φάση των «64» του γκραν πρι της Τύνιδας, η Δέσποινα Γεωργιάδου επιβλήθηκε εύκολα της Ιταλίδας Μικέλα Λάντι με σκορ 15-10 και στον δεύτερο νοκ-άουτ αγώνα της κόντρα στην Βουλγάρα Γιοάνα Ιλίεβα βγήκε νικήτρια με σκορ 15-11.

Με ακριβώς το ίδιο σκορ επικράτησε στη φάση των «16» επί της Ιταλίδας Γιούλια Αρπίνο.

 

Πηγή : ieidiseis.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.