ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συνάντηση γνωριμίας Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με Έλληνες Βορειοηπειρώτες στην Περιφέρεια Αττικής
Συνάντηση γνωριμίας Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με Έλληνες Βορειοηπειρώτες στην Περιφέρεια Αττικής
(Φωτο: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
16 Ιαν
0
Σχόλια

Συνάντηση γνωριμίας Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με Έλληνες Βορειοηπειρώτες στην Περιφέρεια Αττικής

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με το οποίο γνωστοποιεί τη συνάντηση γνωριμίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με Έλληνες Βορειοηπειρώτες στην Περιφέρεια Αττικής.

(Φωτο: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, αντιπροσωπία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος συναντήθηκε με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας Αττικής για θέματα Ελλήνων Βορειοηπειρωτών κ. Ανδρέα Κούρτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν η συνεργάτης του Περιφερειάρχη Αττικής για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αμαλία Ρόντου και οι δημοσιογράφοι, Άννα Τσίμου και Ελένη Καραθάνου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα και αναπτύχθηκαν ζητήματα που απασχολούν εξίσου τις δύο πλευρές, όπως είναι το θέμα των συντάξεων και το επίδομα των υπερηλίκων, το λεγόμενο επίδομα του ΟΠΕΚΑ (πρώην ΟΓΑ).

Έγινε αναφορά στη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας, στο πρόβλημα των στεγαστικών δανείων που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας νεοπρόσφυγες από την πρώην Σοβιετική Ένωση καθώς και στα ζητήματα ιθαγένειας. Έγινε ενημέρωση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που δρομολογούν στο άμεσο μέλλον οι Βορειοηπειρώτες, καθώς και για τη διάσωση, διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βορείου Ηπείρου. Στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις έγινε πρόσκληση συμμετοχής. Τέλος, αποφασίστηκε από εδώ και στο εξής οι όποιες κινήσεις και διεκδικητικοί αγώνες να γίνονται από κοινού.

Ο Ανδρέας Κούρτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων και των οραμάτων μας, εξέφρασε την εκτίμηση του για την πολύπλευρη δράση και το δυναμικό αγώνα μας για τη διάσωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση της ιστορίας και του πολιτισμού του Πόντου, καθώς και για την κοινωνική και την ανθρωπιστική προσφορά της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Τέλος, τόνισε πως θα σταθούν δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια και κάθε αγώνα μας.

Με εκτίμηση, για το Διοικητικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος, Γεώργιος Βαρυθυμιάδης,

η γενική γραμματέας, Αθηνά Σωτηριάδου».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.