ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με άρωμα Πόντου «Ο πιο αδύναμος κρίκος» - Πόντος - Προμηθέας Δεσμώτης - 06 Ιανουαρίου, 2023 - Τάσος Τρύφωνος
Με άρωμα Πόντου «Ο πιο αδύναμος κρίκος» – Πόντος – Προμηθέας Δεσμώτης – 06 Ιανουαρίου, 2023 – Τάσος Τρύφωνος
(Φώτο : ertnews.gr)
13 Ιαν
0
Σχόλια

Με άρωμα Πόντου «Ο πιο αδύναμος κρίκος» – Πόντος – Προμηθέας Δεσμώτης – 06 Ιανουαρίου, 2023 – Τάσος Τρύφωνος

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, ο «Πιο Αδύναμος Κρίκος» είχε άρωμα Πόντου. Σε ένα ειδικό επεισόδιο, με φιλανθρωπικό σκοπό, 8 Πόντιοι παίκτες συμμετείχαν στο τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ1, με τις γνώσεις και το κέφι τους.

Οι παίκτες έπαιξαν για να συμβάλουν στη φιλανθρωπική προσπάθεια του τηλεπαιχνιδιού.

Στο πιο viral και αγαπημένο τηλεπαιχνίδι γνώσεων, ο Τάσος Τρύφωνος υποδέχθηκε στο studio του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού, 8 παίκτες με κοινό στοιχείο τη Ποντιακή καταγωγή τους και την αγάπη για τις ρίζες τους.

Στο πλατό για να παίξουν στο τηλεπαιχνίδι «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος», βρέθηκαν: Η Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο τραγουδιστής και συνθέτης Κώστας Αγέρης, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, ο επιχειρηματίας Παύλος Ευμορφίδης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μιχάλης Βλάχος, ο συγγραφέας και λυράρης Δημήτρης Πιπερίδης, ο τραγουδιστής και ηθοποιός Αλέξης Παρχαρίδης και ο Πόντιος καλλιτέχνης Παναγιώτης Θεοδωρίδης από τη Κοζάνη.

Οι παίκτες διεκδίκησαν τα 10.000 ευρώ του «Πιο Αδύναμου Κρίκου», με τις γνώσεις και το κέφι τους, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι 8 Πόντιοι παίκτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε γενικές ερωτήσεις, αλλά και σε αρκετές με «άρωμα Πόντου». Ερωτήσεις σχετικά με τη Ποντιακή διάλεκτο, Ποντιακή ιστορία και Ποντιακή παράδοση. Χωρίς να σπάσουν την «αλυσίδα» κάτω από τη πίεση του χρόνου αλλά και του παρουσιαστή. Ο οποίος έχει ένα αντισυμβατικό ρόλο παρουσίασης και συνήθως «φαρμακερές» ατάκες για κάθε παίκτη.

Γράφει ο Τάκης Βαμβακίδης:
“Αισχύλου: Προμηθέας Δεσμώτης ! (στην ποντιακή διάλεκτο)
Το ταξίδι για το όνειρο ξεκίνησε…
Για να ακουστεί η γλώσσα των προγόνων μας στους ιερότερους θεατρικούς χώρους… Ευχαριστούμε την ΕΡΤ και ιδιαίτερα τον Τάσο Τρύφωνος και την καταπληκτική του ομάδα (Εβίτα σε ευχαριστούμε🙏) για την υπέροχη φιλοξενία στο πρόγραμμα «Ο πιο αδύναμος κρίκος»…που στην περίπτωση μας έγινε «Ο πιο δυνατός κρίκος» για τον Πόντο!”

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.