ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τμήματα παιδικού ποντιακού θεατρικού εργαστηρίου ξεκινούν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς
Τμήματα παιδικού ποντιακού θεατρικού εργαστηρίου ξεκινούν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς
(Φωτο:Ένωση Ποντίων Ν.Κικλίς)
12 Ιαν
0
Σχόλια

Τμήματα παιδικού ποντιακού θεατρικού εργαστηρίου ξεκινούν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς

Μια νέα δράση θα ξεκινήσει, μέσα Ιανουαρίου, η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «ΟΙ Αργοναύτες». Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στα γραφεία του Συλλόγου.

Η συγκεκριμένη δράση, είναι ένα πρώτο βήμα για ένα νέο εγχείρημα της Ένωσης, που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μιας παιδικής θεατρικής ομάδας σε συνεργασία με το Mataroa Art Group.

Τα μαθήματα των τμημάτων θα διεξάγονται κάθε Σάββατο απόγευμα.

Ακριβή ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων και ώρες θα ανακοινωθούν εκ νέου με ανακοίνωση από την Ένωση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς
«Οι Αργοναύτες»:

«Υπενθυμίζουμε στα μέλη και στους φίλους της Ένωσής μας σχετικά με την έναρξη της νέας μας δράσης. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στα γραφεία του Συλλόγου μας. Η συγκεκριμένη δράση, είναι ένα πρώτο βήμα για ένα νέο εγχείρημα της Ένωσης, μιας παιδικής θεατρικής ομάδας σε συνεργασία με το Mataroa Art Group. Τα τμήματα θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα του Σαββάτου και θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιανουαρίου.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα των κυριών του Mataroa Art Group για το νέο αυτό εγχείρημα:

Η Ομάδα Δράσης για την Τέχνη «Mataroa Art Group», με εμψυχώτριες την Ελίνα Καλαϊτζόγλου, θεατρολόγο – σκηνοθέτιδα και την Μαρία Κουτσοκώστα, θεατρολόγο – μουσικό, απόφοιτες του Τμήματος Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, συνδυάζοντας το θέατρο, το κουκλοθέατρο, τα εικαστικά, τη μουσική καθώς και άλλες μορφές τέχνης, δημιουργεί το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά «Ταξίδι στον Πόντο». Το εργαστήρι πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας με την Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

Το καράβι Mataroa ανοίγει πανιά και σαλπάρει για ένα δημιουργικό ταξίδι με κεντρικό άξονα την ιστορία του Πόντου, τα ήθη και τα έθιμά του, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την τέχνη του θεάτρου. Μαζί θα ανακαλύψουμε στοιχεία της ποντιακής διαλέκτου, τη δομή και τη χρήση της ποντιακής φορεσιάς, τις μουσικές, τους χορούς, τα τραγούδια και τις ιστορίες του.

Στόχος του εργαστηρίου, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, πάντα μέσα από το πρίσμα της τέχνης του θεάτρου και του παιχνιδιού, είναι η εξερεύνηση του ποντιακού πολιτισμού και η εξοικείωση με τα στοιχεία του. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση το συμπεριληπτικό χαρακτήρα του θεατρικού εργαστηρίου, ενισχυτική συμμετοχή στις δράσεις θα δώσουν μουσικοί, ιστορικοί καθώς και ειδικοί στη λαογραφία του Πόντου.

Το καράβι Mataroa, σηκώνει άγκυρες στα μέσα Ιανουαρίου και θα ταξιδεύει κάθε Σάββατο απόγευμα, μέχρι και τον Ιούνιο, στο χώρο της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», περιμένοντας τους μικρούς του φίλους που θα σαλπάρουν μαζί του.

Είστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε;
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα παρακαλούσαμε να κάνετε προεγγραφή, δηλώνοντας την συμμετοχή σας στο κινητό 6931 988 777 ή στο τηλέφωνο του Συλλόγου μας 23410 22125 και σε ώρες λειτουργίας της Γραμματείας:
Δευτέρα 18:00-20:00
Τετάρτη 19:00-21:00
Παρασκευή 18:00-20:00
Σάββατο 10:30-13:30

Με εκτίμηση,
το ΔΣ της Ένωσης Ποντίων ν.Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.