ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι Μωμό'εροι εξέβανε σο Περιστέρι (φωτο)
Οι Μωμό’εροι εξέβανε σο Περιστέρι (φωτο)
(Φωτ.: Παναγιωτόπουλος Πέτρος)
11 Ιαν
0
Σχόλια

Οι Μωμό’εροι εξέβανε σο Περιστέρι (φωτο)

Το Ποντιακό Εθιμοτυπικό δρώμενο «Μωμογέρια» παρουσίασαν στους δρόμους του Περιστερίου, χορευτές και μέλη της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022.

Το κλίμα στον κεντρικό πεζόδρομο, στα σοκάκια και στην κεντρική πλατεία Δημαρχείου ήταν εορταστικό καθώς ήταν γεμάτα πλήθος όλων των ηλικιών…. το ίδιο και οι Μωμόγεροι του Περιστερίου καθώς ο μικρότερος από όλους ήταν μόλις 6 χρονών και ακούει στο όνομα Νίκος Ζορμπίδης.

Ο 6χρονος Μωμόγερος Νίκος Ζορμπίδης (φωτ.: Παναγιωτόπουλος Πέτρος)

Όπου περνούσαν γινόταν πανικός, πελάτες από καταστήματα (αλλά και καταστηματάρχες) έβγαιναν έξω είτε για να αποθανατίσουν με το κινητό τους τις στιγμές αυτές είτε για να συμμετέχουν (χόρευαν τικ’, πείραζαν τον διάβολο, τον παππού και τη γραία κλπ).

Αφού πέρασαν από όλα τα σοκάκια του πεζόδρομου κατέληξαν στην πλατεία Δημαρχείου, στη στάση μετρό «Περιστέρι» όπου εκεί τους περίμενε κόσμος αλλά και η Παραδοσιακή Ορχήστρα «1919». Η ορχήστρα μετά το δρώμενο των Μωμόγερων παρουσίασε τα κάλαντα από όλο τον Πόντο σε μια εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα υπό τον ήχο της ποντιακής λύρας και τον μελωδικών οργάνων της.

Μια μοναδική φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και έγινε για την υποστήριξη του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» και της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.