ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το ποντιακό δρώμενο «Οι Μωμόγεροι» αναβίωσε στη Λαμία
Το ποντιακό δρώμενο «Οι Μωμόγεροι» αναβίωσε στη Λαμία
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας)
10 Ιαν
0
Σχόλια

Το ποντιακό δρώμενο «Οι Μωμόγεροι» αναβίωσε στη Λαμία

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023, στην πόλη της Λαμίας βγήκαν οι Μωμόγεροι.

Η ιδέα για την αναβίωση του συγκεκριμένου εθίμου ήταν του Συλλόγου Ποντίων Φθιώτιδας, που με την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, το παρουσίασαν στις κεντρικές πλατείες της πόλης.

Με μουσική, κέφι, χαρά, γέλιο, έκλεισε όμορφα η γιορταστική περίοδος που διανύσαμε!
Η ομάδα των Μωμόγερων αποτελούνταν από την Ένωση Ποντίων της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, καθώς και από τον Ποντιακό Σύλλογο Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος».

(Φωτο: Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας)

Το παρών στην εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας, έδωσαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, οι αντιδήμαρχοι Λαμιέων Παναγιώτης Φώσκολος, Δημήτρης Ρίζος και Κώστας Αναστασίου και οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ευμορφία Ρουποτιά-Σκαμαγκούλη και Δημήτρης Αργυρίου και η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευή Αργύρη. Ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θ. Καραΐσκος, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το ισχυρό ποντιακό στοιχείο που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή με μεγάλη παρακαταθήκη όσων ζουν και εργάζονται επί πολλά έτη να μεταλαμπαδεύσουν στα νεότερα άτομα τις παραδόσεις και την κουλτούρα των Ποντίων. Επισήμανε επίσης ότι με την αναβίωση του εθίμου αυτού, προϊόν συνεργασίας του Δήμου με την Ένωση Ποντίων, κλείνει ο κύκλος των εκδηλώσεων της εορταστικής αυτής περιόδου και ανοίγει ένας νέος κύκλος παρόμοιων εκδηλώσεων για το 2023, ευχαρίστησε δε την Ένωση Ποντίων για τη διαχρονική συνεργασία τους με τον Δήμο Λαμιέων.

 

 

 

 

Πηγή: radiothiva.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.