ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην Αθήνα βρέθηκε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»
Στην Αθήνα βρέθηκε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»)
05 Ιαν
0
Σχόλια

Στην Αθήνα βρέθηκε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»

Στην Αθήνα βρέθηκε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» από τις 22 έως τις 24 Δεκεμβρίου 2022 προκειμένου να ψάλλει τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα, αλλά και να παρουσιάσει τη συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως και τα μελλοντικά για αυτήν σχέδια.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»)

Αρχικά, τα κάλαντα έψαλλαν στον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειά του. Στη συνέχεια τα μέλη του Σωματείου παρουσίασαν τον Σέρρα χορό, ενώ ακολούθησε η επίσημη παρουσίαση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως από τον Πρόεδρο κ. Φανιάδη Φώτη καθώς τέθηκε προς συζήτηση και το σχέδιο μετεγκατάστασής της στο διατηρητέο Κτίριο Τουρπάλη. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως θα επισκεφθεί την ιστορική συλλογή και δεσμεύθηκε για την δημιουργία του Μουσείου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»)

Το Σωματείο επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορική Βιβλιοθήκη και την στήριξή της από την Βουλή. Επιπλέον, η αποστολή -απαρτιζόμενη από μέλη του Σωματείου και των τμημάτων αυτού- ανταλλάσσοντας εορταστικές ευχές επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Nikos I. Panagiotopoulos, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς και τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Όλοι τους δήλωσαν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από το αρχείο που φυλάσσει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας ενώ εξέφρασαν και την αμέριστη συμπαράσταση τους στα επόμενα βήματα που την αφορούν.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»)

Παράλληλα, επισκέψεις και συζητήσεις για τις τρέχουσες και επερχόμενες συνεργασίες με την Βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκαν στο Centre for Asia Minor Studies – Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών με τον Διευθυντή του Καθηγητή Πασχάλη Κιτρομηλίδη, όπως και στο Μουσείο Μπενάκη με τον Διευθυντή του Δρ. Γιώργη Μαγγίνη.

Τα κάλαντα έψαλλαν και στους φίλους και υποστηρικτές του Σωματείου Γιάννη και Μυράντα Γρυπάρη, αλλά και στην Μαρία Λαναρά, τιμώντας εκτός των άλλων στο πρόσωπό της και την οικογένεια αυτή των ευεργετών της πόλης της Νάουσας. Τέλος, αντιπροσωπεία του συλλόγου βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΪ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.