ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» έψαλε τα Πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά Κάλαντα στο Δήμαρχο της πόλης
Ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» έψαλε τα Πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά Κάλαντα στο Δήμαρχο της πόλης
01 Ιαν
0
Σχόλια

Ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» έψαλε τα Πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά Κάλαντα στο Δήμαρχο της πόλης

Την παραµονή της Πρωτοχρονιάς, ο αρχηγός της οικογένειας, «εκαλαντίαζεν τ’ οσπίτ’» σκορπίζοντας διάφορους καρπούς µέσα στο σπίτι, και λέγοντας: «Άµον το ρούζ’νε αούτα τα καλά, αετσ’ πα να ρούζ’νε απές΄ σ΄οσπίτ΄ ν΄εµουν τ΄ευλοϊας και τα καλοσύνας».

Μέσα σε εορταστικό κλίμα ο Σύλλογος  Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» έψαλε τα Πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά Κάλαντα στο Δήμαρχο της πόλης , Στράτο Σαραούδας παρουσία Αντιδημάρχων , Στελεχών της Δημοτικής Αρχής και Εργαζομένων.

Συνοδεία της λύρας του Θοδωρή Παπαδόπουλου έφερε τους ήχους του Εύξεινου Πόντου στην «καρδιά» της Μεταμόρφωσης κρατώντας άσβεστη την παράδοση και την αγάπη για τις χαμένες πατρίδες.

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου, αντάλλαξαν θερμές ευχές για το Νέο Χρόνο και προσφέρθηκαν από τους εργαζόμενους στο γραφείο του γιορτινά γλυκίσματα.

Καλή χρονία και σ όλα τα σπίτ(ι)α υείαν κι ευλοίαν !

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.