ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βγαίνουν οι Μωμόγεροι στη Βέροια
Βγαίνουν οι Μωμόγεροι στη Βέροια
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)
31 Δεκ
0
Σχόλια

Βγαίνουν οι Μωμόγεροι στη Βέροια

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας σε συν-διοργάνωση με το Δήμο Βέροιας, θα αναβιώσει το έθιμο των Μωμόγερων, σήμερα  Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

Το έθμιο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το Βήμα Αποστόλου  Παύλου-πλατεία  Ρακτιβάν (Ρολόι) – Μητροπόλεως – Βενιζέλου – Μαλακούση – Βικέλα – Τσαλδάρη και θα κάνει μία μεγάλη στάση στη  διασταύρωση  των  οδών  Ιπποκράτους και Πρ. Ηλία, στον  πεζόδρομο στις 13:00 με μουσική-φαγοπότι  και θα καταλήξει στις 14.00 στην πλατεία Ελιάς, όπου μετά το δρώμενο θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

«Δελτίο Τύπου – Μωμόγεροι

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας σε συν-διοργάνωση με το Δήμο Βέροιας, σας προσκαλούν τo Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022 και από τις  11πμ να παρακολουθήσετε ζωντανά το έθιμο των Μωμόγερων  στους δρόμους και στα σοκάκια της Βέροιας  παρουσιάζοντας το δρώμενο αυτούσιο και με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως ακριβώς το μετέφεραν οι πρόγονοί μας  από τον Πόντο.

Το  δρώμενο θα πραγματοποιηθεί από νωρίς στους δρόμους  της  πόλης της Βέροιας ξεκινώντας από το Βήμα  Αποστόλου  Παύλου-πλατεία  Ρακτιβάν (Ρολόι) – Μητροπόλεως – Βενιζέλου – Μαλακούση – Βικέλα – Τσαλδάρη και θα κάνει μία μεγάλη στάση στη  διασταύρωση  των  οδών  Ιπποκράτους και Πρ. Ηλία, στον  πεζόδρομο στις 13:00 με μουσική-φαγοπότι  και θα καταλήξει στις 14.00 στην πλατεία Ελιάς, όπου μετά το δρώμενο θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια και γύρω στις 15.30 το έθιμο θα παρουσιαστεί στο ΔΔ Ραχιάς όπου και εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το δρώμενο με τα κοτζαμάνια να αναστατώνουν ευχάριστα το χωριό.

Τα  έθιμα  του  δωδεκαημέρου  που  εντάσσονται  στην  παράδοση και τον πολιτισμό θα μας βρουν όλους μαζί  συνοδοιπόρους προκειμένου να τα διατηρήσουμε και να τα  μεταλαμπαδεύσουμε στις επερχόμενες γενιές.

Σας περιμένουμε όλους…!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος, Τουμπουλίδης Νικόλαος

Η Γενική Γραμματέας, Τογκουσίδου Ευαγγελία»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.