ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην «Αυλή των Χρωμάτων» χόρεψε η «Τραπεζούντα» Φυλής
Στην «Αυλή των Χρωμάτων» χόρεψε η «Τραπεζούντα» Φυλής
(Φωτο: ΕΡΤ)
26 Δεκ
0
Σχόλια

Στην «Αυλή των Χρωμάτων» χόρεψε η «Τραπεζούντα» Φυλής

Ανήμερα των Χριστουγέννων, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022, ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», έδωσε το παρών με ένα μέρος του χορευτικού της συγκροτήματος, στην εκπομπήτης ΕΡΤ 2 «Η Αυλή των Χρωμάτων». Οι χορευτές του Συλλόγου χόρεψαν υπό τους ήχους της λύρας του Γιώργου Ατματζίδη, ενώ στο τραγούδι ήταν ο Στάθης Νικολαΐδης.

Τα παιδιά της «Τραπεζούντας» χόρεψαν με κέφι και ζωντάνια, κερδίζοντας το χειροκρότημα των καλεσμένων της εκπομπής. Να σημειωθεί πως όταν χόρευαν το κότσαρι, η Πόντια τραγουδίστρια, Κέλλυ Κελεκίδου πιάστηκε με τους χορευτές και χόρεψε μαζί τους.

Επιπλέον, μέλη του Συλλόγου μίλησαν την ιστορία του, καθώς και για την ποντιακή κουζίνα και συγκεκριμένα για τα γεύματα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Εκτός από τον Στάθη Νικολαΐδη,  ο οποίος εκπροσώπησε τον Πόντο, τραγούδησαν η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Νίκος Κουρκούλης και η Κέλλυ Κελεκίδου.

Τέλος, στην εκπομπή συμμετείχε και η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νέου Ηρακλείου και η Νεανική ΟΠΑΝ Δήμου Νέας Ιωνίας.

Μαέστρος ήταν η Εύη Χλωρού.

Παρουσιαστές της εκπομπής είναι ο σπουδαίος συνθέτης, Χρήστος Νικολόπουλος και η εξαιρετική Αθηνά Καμπάκογλου.

Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 22:00, στην ΕΡΤ 2.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.